webmat Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 witam. mam pytanie, czy korba shimano lx m572 zasadniczo przeznaczona do napedow 9-biegowych, moze wspolpracowac z napedem 8-biegowym i lancuchem na przyklad sram pc38, pc-48 etc.?? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webmat Napisano 31 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 to czemu w kompatybilnosci komponentow (ten przyklejony temat) jest napisane ze jedynie korby przystosowane pod 9 moga chodzic tylko pod ezsze lancuchy 9 ;]?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 to tylko chwyt marketingowy jesli dobrze pamietam, to Żbik ma taką korbe i naped 8 rzedowy i wszystko chyba smiga dobrze jak ja kupowałem Truvativ FiveD, to na aukcji gdzie były z tarczami 42-32-22 pisało ze sa do 8 rzedowego napędu, a gdzie 44-32-22 ze do 9 rzedowego, kupiłem 44-32-22 i mam ją w 8 rzedowym napedzie i wszystko dobrze działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kustom Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 ja mam co prawda m580 ale tez niby jest na 9, jezdze z 8 bieowym napedem i nic zlego sie nie dzieje, zreszta dlaczego mialoby sie dziac, wiec mozesz brac bez obaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
webmat Napisano 1 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 super, dzieki. juz sie martwilem ze bede musial dla tej korby caly naped zmieniac, a wogole wydaje Wam sie, ze warto kupuc ta korbe?? zalezy mi glownie na wadze, bo waze <60 kg :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wstanley Napisano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Wlasnie kupilem korbe deore 2006 (27biegow)i smiga mi na lancuchu hg 50 na 8 trybow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz324 Napisano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 a jak jest odwrotnie korba przeznaczona do 8 rzędowej kasety i założyć jej 9 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 27 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 spokojnie da się, mam korbę 8 i chodzi z 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz324 Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 to czyli tak jeżeli korba przeznaczona do 8 rzędowego łancucha bedzie pracowała z 9 to dobrze czyli gdybym sobie kupił kasete 9 rzędową bo będzie pasować na 8 grzechotę do tego łańcuch do 9 rzędów + manetka na 9 biegów zostaje tylko pytanie czy np. na przerzutce alivio a nawet niżej będzie to pracować? czy przerzutki na 9 mają inny skok? bo jak dobrze myśle że kupie manetke na 9 będzie hasać czy tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 bedzie dzialalo. szerokosc kasety 8 i 9 rzedowej jest taka sama (w 9 sa mniejsze odstepy miedzy zebatkami). czyli zeby miec naped 9 rzedowy potrzebujesz manetki na 9. acha. jedynie pojemnosc przerzutki (czyli wielkosc obslugiwanych zebatek) moze popsuc sprawe. jak sie myle to niech ktos mnie poprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz324 Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 a właśnie tego aspektu nie wziąłem pod uwage wiec ktoś musi sie wypowiedzieć kto robił takie coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 28 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 po prostu nie kupuj kasety powyzej 34 zebow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.