grubass Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Witam, dopiero co zaczynam jezdzic ale wszystkie mini gorki / wzniesienia w okolicy juz objezdzilem. Planuje jakis wypad w "prawdziwe" gory i tak sie zastanawiam co wybrac na pierwszy wypad. Zalezy mi na czym raczej latwym. Blikso mam do Sniezki, Sowy, Chelmca no i w sumie caly Dolny Slask. Co polecacie? Bardzo prosze o sugestie. Strasznie sie napalilem a nie chce sie wybrac gdzie gdzie bede zaraz wracal z placzem Rowerek ma tylko amor z przodu. Z gory dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 17 Maja 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Na początek Ślęża i Radunia,wzgórza Niemczańskie. Obowiązkowo Singletrack pod Smrkiem,który ma trasy na trzech poziomach trudności. Wielka Sowa czy też Masyw Śnieżnika wymagają już pewnego poziomu techniki i kondycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubass Napisano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Ślęża byłaby idealana, ze względu na jej położenie, no ale jak na nią, co rano, patrzę to nie wydaje mi się taka super prosta, która trasa jest najmniej wymagająca, chodzi mi tutaj o jak najłagodnieszjszy podjazd, nie mam nic przeciwko prowadzeniu roweru od czasu do czasu ;-) Czy wjeżdża się za jedynm razem? Czy prowadzenie jest nieuniknione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 18 Maja 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Zależy od kondycji i szlaku. Od przełęczy Tąpadła możesz wjechać głównym szlakiem bez schodzenia z roweru ( jeśli dasz radę). Czerwonym szlakiem raczej nie podjedziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Obczaj sobie Chełmiec w sobotę bo Bike Maraton tam będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowman888 Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Dokładnie, Chełmiec jak najbardziej dla początkujących, niebieskim szlakiem rowerowym na sam szczyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubass Napisano 19 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Chyba skusze sie na Sleze. Jak jest latwiej Tapadla Sleza czy parking w Sobotce Sleza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowman888 Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Najlepiej będzie jeśli pojedziesz z Przełęczy pod Wieżycą w lewo (patrząc na Ślężę) czarnym szlakiem aż do Rozdroża Holtera gdzie odbijesz w prawo i Traktem Bolka dojedziesz do skrzyżowania z żółtym szlakiem prowadzącym z Przełeczy Tąpadła i którym to wjedziesz na sam szczyt. Dzięki temu trasa będzie ciekawsza i nie odczujesz tak podjazdu żótym szlakiem. Droga powrotna tą samą drogą lub dla odmiany czarnym szlakiem lecz z drugiej strony góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grubass Napisano 23 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 Melduje, ze sie udalo. Wjechalem od Tapadel zoltym szlakiem. Jestem z siebie dumny, bylo mega! Musze przyznac ze samo dotarcie do przeleczy i podjazd asfaltem od strony Myslakowa dal mi niezle w kosc. To co proponujecie po Slezy? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.