kamilgd Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 Na początku dałem odrobinę oleju i na dodatek wylałem obracając rower.Podczas 1 próby powietrze uciekło.Po zalaniu aż po koniec prowadnicy nic nie ucieka.Ja ważę 103kg ,rower mam GT na stalowej ramie i amorek wytrzymuje Też się bawiłem w przejściówki ale w końcu kupiłem pompkę za 60zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruiser Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 U mnie nie powinno być problemu z uciekającym powietrzem ponieważ komora jest przystosowana do ciśnienia fabrycznie i dodatkowo ten olej może być przydatny w smarowaniu i uszczelnianiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilgd Napisano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Właściwie na początku powinienem napisać że mój amortyzator to RS pilot air sl (asysta powietrzna). Jedyną wadą jest to że mimo ustawienia skoku na 80mm amorek wysoko stoi.Można by się pokusić o wymianę sprężyny negatywnej na twardszą co powinno go troszkę obniżyć. Edytowane 4 Czerwca 2015 przez kamilgd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruiser Napisano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) W nazwie tematu jest cała jego nazwa , nie sl tylko xc.No ja mam go obecnie na 100mm skoku , jak powiedzie się ta operacja to ustawię go na 20mm ugięcia wstępnego tak jak zaleca producent więc zostanie 80mm więc powinno być ok. Jak na razie trzyma ciśnienie , chyba będzie ok , powiedział byś mi jeszcze jak chodzi teraz twój amortyzator , czy jest duża różnica między sprężyną i ogólnie jak się spisuje ,masz darta czy pilota? Edytowane 4 Czerwca 2015 przez Cruiser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruiser Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Wczoraj wieczorem dobiłem koło 100 psi , sprawdzałem rano wszystko było ok. Pojeździłem trochę i powiem szczerze amorek chodzi niebo a ziemia , że ja wcześniej na to nie wpadłem , na np krawężnikach dobijam go ale to kwestia zwiększenia ciśnienia , wybiera dosłownie wszystko , na razie nie lałem oleju ani do tłumika ani do powietrza bo jeszcze muszę dobrać lepsze podkładki pod śruby by olej nie uciekał ale wreszcie chodzi pod moją wagą super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilgd Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Ja też mam pilota ,a olej powinieneś dać bo on z oringiem uszczelniają komorę powietrzną.Dolewając go więcej zmniejszasz jej wymiary a amorek robi się wtedy bardziej progresywny.W temacie o darcie jest to opisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruiser Napisano 6 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Olej właśnie dzisiaj doleje , dziś jeszcze trochę potestowałem go na różnych przeszkodach , i np próg zwalniający lub malutki krawężnik to łyka je jak pelikan ,żadnych dużych drgań na kierownicy itp i to jeszcze bez oleju w amorku ,nie jak w przypadku sprężyny ,i wreszcie chodzi na pełnym skoku a pod górkę czy na prostej nie pracuje zbyt dużo także blokada aż tak nie jest konieczna.Nie wiem jak to jest z większą wagą ale z 64kg sam air robi robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruiser Napisano 8 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Dolałem oleju i wszystko jest ok , amorek pracuje tak samo jak już pisałem wcześniej , do mojej wagi wlałem do komory 30cc oleju i dobiłem koło 55psi i jest ok.Świetnie też działa tłumienie olejowe z samym powietrzem.Każdemu polecam taką modyfikację zwłaszcza że w pilocie nic nie trzeba przerabiać tylko zmienić o-ringi na nowe i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi