BizBass Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 (edytowane) Witam, Od jakiegoś czasu zacząłem wyczuwać luzy w amortyzatorze SR Suntour XCT. Teraz jest to już w takim stanie jak na filmiku. Wyraźnie czuć i słuchać luz podczas jazdy. Czy jest szansa to jeszcze naprawić w serwisie ? Jaki amorek polecicie przy moich 85 kg i jeździe głownie po mieście w nieco ambitniejszy sposób. Edytowane 17 Maja 2015 przez BizBass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Tego się nie opłaca naprawiać, ot uroki prostego uginacza co to ma głównie być tani i wyglądać jak amortyzator. Możesz go rozkręcić, wyczyścić i nasmarować. Przy okazji ocenisz w jakim stanie są ślizgi. Do jazdy po mieście to sztywny widelec. Nie podałeś budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizBass Napisano 17 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Do 300 zł. Rzucił mi sie w oczy XCR Jazda po mieście czasem bezdroża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Z nowych do 300zł XCR, ewentualnie sztywny Force lub Mosso. Możesz też poszukać czegoś używanego. W tych pieniądzach można czasem znaleźć Torę czy starsze Manitou. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizBass Napisano 17 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 XCR RL XCR T.A XCR L.O XCR mg czym te modele się różnią ? Który "lepszy" a który "gorszy" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 LO - blokada hydrauliczna RL - j.w. ale z manetki TA - regulacja skoku mg - nie ma czegoś takiego Różnica między LO a RL tkwi w manetce. Rzecz wygodna, ale nie niezbędna. Wersję TA odradzam. Regulacja skoku przy ~100mm jest zbędna, a te widelce chyba były wręcz pozbawione hydrauliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Z tego co ja wiem to wersja TA zaczyna się dopiero od Epiconów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Kilka lat temu występował taki model XCR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Możliwe. Duzo rzeczy wystepuje co my nie wiemy tak jak klient przyjechał ostatnio do mnie z rowerem z USA i miał tam bajeranckiego Duroluxa z 2013r z płynną regulacja skoku na manetce i koroną HOLLOW a ponoć korona HOLLOW weszła w Duroluxach dopiero od tego roku a także nie produkują z płynna regulacją skoku na manetce. Wogóle naklejki miał inne i tego tam rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi