Skocz do zawartości

[OPONY] 2 sztuki do 29 ER - 140 zl max

michuelo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Poszukuję jakiś opon do mojego 29 era. Jeżdzę po asfalcie i w terenie. Myślę, że pół na pół. Troche asfalt, troche las, ubite ścieżki i czasem jakiś piasek. Rozmyslalem nad continental king race 2.2, ale doczytalem się, że scianki puszczają. Chciałbym aby te oponki wytrzymały mi co najmniej 2-3 sezony. Dodam, że muszą to być balony (2.2). Myslę nad tymi king raceami, chociaż jak wspomnialem wczesniej czytalem rozne opinie. Jedni sadzili że są dobre, drudzy że złe.budżet gdzieś 140- 150 max.

Napisano

race king to jedynie nazwa bieżnika, wystepuje jeszcze kilka rodzai tych opon, które różnią się między sobą diametralnie. Jesli chcesz kupić komp.let za 140 pln, to będą to oczywiście te najtańsze, czyli najgorsze o cieńkich, podających sie ściankach.

W tym budżecie i wymaganiach uzytkowych pomyslałbym o maxxisach crossmarkach lub beaverach, tylko pierwsze bedą 2.25 a drugie 2.0

Dlaczego musi być 2.2?

Napisano

Jezdze na 2.2 i do takich jestem przyzwyczajony. Taki rozmiar mi sie bardzo podoba :) Co do jazdy, nie jeżdżę jakos jak ludzie na dowhnihall, dirtach itp. Glownie staram sie przeszkody pokonac będąc na ziemi.

Znajde gdzies w polskich sklepach te crossmarki 29x2.25 ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...