Skocz do zawartości

[korba dyna-sys] czy warto pchac sie w 22-30-40

vitesse

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

obecnie mam slx 660 i zastanawiam sie czy zmiana np na xt fc-m782 czy inna pozwoli mi urwac jakies gramy?

stopniowanie 22-30-40 byloby chyba optymalne na maratony, czy robic z slx'a 22-32-40

reszta sprzetu kaseta recon 11-27 9rz, koła 26"

Napisano

Jakie masz opony i koła? Urywanie gramów w tym miejscu będzie miało większe znaczenie niż 25 gram w korbie.

blaty 22-30-40 przewidziane sa pod duże koła, jeśli brakuje przełożeń miekkich, to może warto pomyslećby o kasecie mtb.

Napisano

tylnie mam wh-m770 przednie sam skladalem, wazy chyba 800 gram, opony jeszcze nie sa pewne zastanawiam sie nad geax aka plum, na razie mam tylko na przodzie i mysle nad tyl tez zalozyc, ewentualnie geax mezcal

przelozen miekkich mi nie brakuje 22-27 wystarcza na podjazdy, ale blatu 44 czy 42 mi nie trzeba

Napisano

tez bralem pod uwage 3 blaty, ale wygodniej jezdzi mi sie na 3 blatach choc, z dwublatem mam doczynienia tylko w przelaju, no i przy dwublacie musialbym wlozyc "ciezsza" kasete, i bym nic nie zyskal wagowo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...