Gość Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Takie ulepszenie na Kleszczowej zrobili (Warszawa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yotomeczek Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 A nie parkowały tam wcześniej samochody? Jak nie to czysta głupota - ktoś zarobił na słupkach i tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Przy takim umieszczeniu słupków samochody i tak będą parkować ... częściowo na DDR a częściowo na czymś pomiędzy DDRem a jezdnią. Tylko piesi będą zadowoleni. Może był taki zamysł W tym chorym kraju już nic mnie nie zdziwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Z uwagi na prawo budowlane tego czegoś nie można nazwać Drogą Dla Rowerów ... zresztą nawet przed ustawieniem tych słupków nie można było tego nią nazwać. Szczyt urzędniczej "yntylygyncjy" ... same bluzgi się cisną na usta. *&&*#^@#&$ Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Może to pułapki na rowerzystów - seniorów? Bo kwestią czasu jest aż ktoś w podeszłym wieku złamie sobie na takim słupku biodro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FigoiFago Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 No i wtedy się zacznie szukanie winnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Ja pierdziu.... oscara jakiś debil powinien dostać jak nic. Ostatnio sam bym sieknął w taki debilny wynalazek. Na Czerniakowskiej od mostu siekierkowskiego w stronę centrum są postawione uwaga! Czarne słupki.... Mykam tamtędy bardzo rzadko, jechałem po zmroku bez lampki (tylko z pozycyjną) bo jest relatywnie dobrze oświetlona jezdnia. Jednak drzewa zrobiły swoje i ledwo, ale udało mi się ów słupek ominąc....psia mać. W kwestii słupków z foty Nesule na mój gust jakiś ciemniak machnął się o ok 1,5 metra - słupki jedne i drugie bliżej jezdni.....ta forma to jakiś kosmiczny żart. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soks Napisano 17 Maja 2015 Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 W ogóle czemu to ma służyć? Oddzielenie 'pasów'? W Olsztynie jedynie(sic) drzewa są posadzone na 'ścieżce' ale nikt metalowych słupków nie stawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Powitoł Wygląda jak fotoshop. Ale możliwe, że to syndrom wyparcia u mnie. Nie chce mi się wierzyć, że to co widzę to realna fotka Zdjęcie do lokalnej prasy, na lokalne forum dyskusyjne, do warszawskiego dziennika/tygodnika. Pismacy uwielbiają wytykać lokalnej władzy potknięcia, a to zakrawa na próbę morderstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 18 Maja 2015 Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Jesteśmy bezrozumnym bydłem które w zaskakującej większości sytuacji nie potrafi odróżnić lewej strony od prawej. Władza wyszła nam naprzeciw i zamontowała pachoły które pomoga nam w komunikacji a Wy tylko marudzić i wyzywać potraficie. Faktycznie odechciewa się zycia w kraju gdzie wszyscy wszystko lepiej potrafią tylko nie wiedzieć czemu nic nie robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mehow Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 nie znacie się ;-) to są słupki umieszczone przy wyjazdach z posesji co by nikt z takiej posesji nie pojechał sobie chociażby mały kawałeczek piękną drogą rowerową ;-) W Lusowie koło Poznania też takie są, fachowa nazwa to Słupki blokujące U-12c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Zwróciłam się ze sprawą do speców z Masy, odpowiedzi są co najmniej interesujące. Totalny marazm :| http://forum.masa.waw.pl/index.php?topic=3545.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Pomysł absurdalny, nie mniej jednak, może będzie pozytywny wpływ i rowerzyści, którzy mają problemy z trzymaniem się prawej strony, wreszcie na nią zjadą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Cały urok sytuacji polega na tym że ci którzy zwykle jeżdżą środkiem prędzej zjadą na lewą stronę niż na prawą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 20 Maja 2015 Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Powitoł Czytam odpowiedzi na forum sadomaso i siedzę wcięty... Parkowaniu na ścieżce ma zapobiegać straż miejska i seryjnie wlepiane mandaty a nie tak wstawione słupki. Skoro ludzie mający doświadczenie w "walce o nasze" widzą w tym sens, albo raczej nie widzą lepszego sposobu na zapobieżenie parkowaniu na ścieżce, to... porzucam wszelką nadzieję i zostaję z rowerem w lesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aras Napisano 21 Maja 2015 Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Słupki ewidentnie przeciw samochodom, pewnie nawet nie tylko parkującym ale skracającym sobie dojazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sotnikov Napisano 22 Maja 2015 Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 O samej estetyce tego rozwiązania nie mam siły pisać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puchaty Napisano 22 Maja 2015 Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 A to są skutki mojego spotkania z identycznym słupkiem w Gdyni na ul. Wielkopolskiej w pamiętnym roku 2013tym https://www.dropbox.com/s/c0br0vc15lj6jpu/2013-08-06%2015.17.40.jpg?dl=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.