Grawer Napisano 16 Maja 2015 Napisano 16 Maja 2015 Siemanko ,szanowni forumowicze zwracam się z prośbą o ocenę lub propozycje dotyczących poniższych modeli rowerów 1) KROSS HEXAGON R6 25,5' 2015 2) KROSS HEXAGON X6 26' 2015 Powyższe modele podlegają negocjacji cen ( ok 200 zł ) oraz gratis dwuletni darmowy serwis ,modele są ze sklepu stacjonarnego z okolicy w której mieszkam , oraz rower z serwisu aukcyjnego 3) LAZARO ELITARY V 3 z góry wielkie dzięki @Edit : Roweru będę używał do jazdy po ulicy,przejazdy przez las,park itd.. ( nie wyczynowo ) choć z malutkim pazurkiem ,praca nad kondycją,parę kilko zgubić ,a najważniejsze to chyba frajda z jazdy ,nie wiem czy to nie fanatyzm za bardzo się nie znam mógłbym prosić o szersze wyjaśnienie " Pakowanie się 27,5" bez wyraźnego uzasadnienia nie ma sensu "
mklos1 Napisano 16 Maja 2015 Napisano 16 Maja 2015 Roweru będę używał do? Pakowanie się 27,5" bez wyraźnego uzasadnienia nie ma sensu.
Grawer Napisano 17 Maja 2015 Autor Napisano 17 Maja 2015 Siemanko ,czy jest ktoś wstanie mi pomóc lub doradzić ? thx .
rzezniol Napisano 17 Maja 2015 Napisano 17 Maja 2015 Kolego ... przedstawiłeś 3 różne rowery. Jak przy Hexagonie różnica dotyczy się tylko rozmiaru kół, tak przy Lazaro dodatkowo mamy różnicę typu roweru. Nie bez powodu kolega mklos1 pyta ... Roweru będę używał do? Chcesz uzyskać pomocy odpowiedz na zadane pytanie ... Pozdro
copone Napisano 17 Maja 2015 Napisano 17 Maja 2015 @rzezniol trzeba było przeczytać post autora po Edit . #...#
rzezniol Napisano 17 Maja 2015 Napisano 17 Maja 2015 Tylko dlaczego robi EDIT po przeczytaniu odpowiedzi fascynujące. Co do tych 3 rowerów ... każdy z nich będzie na początku git ... przy czym: - Lazaro ma najlepszy osprzęt - Hexagon x6 z tego co widzę ma chyba identyczną specyfikację co R6 i przy przy różnicy 50 zł w cenie katalogowej to na x6`stkę nawet bym nie popatrzył. Tylko co dalej ... Aktualnie twoje zainteresowania chyba jednak kierują cię w stronę LAZARO ... jednak jak twoje zainteresowania skierują się do latania w większości poza asfaltem to Lazaro gdzieś będzie uwierał ... ale to może być dopiero za jakiś czas... Jest tam jakaś opcja - półśrodek - uszosowienia R6`stki tudzież uterenowienia Lazaro poprzez wymianę ogumienia ale tak właściwie decyzja należy do ciebie Ja osobiście unikam asfaltów bo na nich jeździ zbyt dużo idiotów w stalowych cztero- i wiecej kołowych puszkach. Pozdrawiam
Grawer Napisano 17 Maja 2015 Autor Napisano 17 Maja 2015 Siemanko ,widzę kolega rzezniol z Radzionkowa czyli sąsiad z ościennego miasta Piekary Śląskie u mnie w Piekarach jest tylko jeden sensowny sklep : http://axis-rowery.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=122 czy można by w nim znaleźć coś w miarę sensownego w cenie katalogowej ok 2k , za tym sklepem przemawia to ,że jest pod " ręką " oraz gratis darmowy dwuletni serwis + gwarancja producenta , ten LAZARO ELITARY V 3 jak to wyczytałem powyżej ma lepsze bebechy ,lecz opinie dotyczące serwisu itd.. nie są już tak optymistyczne . Doradzacie coś koledzy laikowi ,chciałbym możliwe ,że już jutro coś skołować i zmierzyć się z przyrodą z góry wielkie dzięki
rzezniol Napisano 17 Maja 2015 Napisano 17 Maja 2015 Nie napalaj się na dwuletni darmowy serwis ... przegląd może i będzie darmowy ale kto ich tam wie czy nie będą wymyślali nieistniejących usterek koniecznych do naprawy ... a jak dobrze pogadasz to w każdym innym salonie wyrwiesz upust i/lub darmowy serwis czy "gadżety" do kompletu. Rower w tym budżecie to jeszcze wyrób ustandaryzowany więc taki Lazaro będzie się serwisował dokładnie tak samo jak Kross czy Merida. Axis z tego co widze ma w ofercie tylko Cube, Kross i Meride ... Wejdź w samochód , autobus i wybierz się np do Activia w Rudzie Śląskiej (www.rower.com.pl) ze znanych mi sklepów rowerowych mają chyba jedną z najbogatszych ofert rowerów w naszej okolicy. Kubeł zimnej wody na głowę ... odwiedź kilka miejsc ... posłuchaj co sprzedawcy mają do zaoferowania / powiedzenia ... przymierz się i przejedź choć odrobinę na każdej z propozycji ... NIE NAPALAJ SIĘ ! Pośpiech jest złym doradcą. Najlepiej jak do sklepów wybierzesz się w potencjalnie najmniejszym ruchu ... żeby sprzedawca miał dla ciebie czas ... słowem w dniu roboczym najlepiej w godzinach jak wszyscy pracują czy są w szkole czyli od otwarcia tak do 14 . Pozdro
Grawer Napisano 17 Maja 2015 Autor Napisano 17 Maja 2015 Siemanko ,fakt trochę się nagrzałem na zakup bicykla co do " zwiedzania " sklepów ,to raczej nic mi to nie da z racji braku doświadczenia , a polegać tylko na słowach sprzedawcy ,to może być różnie , jedni sprzedawcy będą tak zwani z powołania ,czyli fachura co wie co dobre , drudzy czyli znacząca większość ,którym zależy tylko pogonić towar i zarobić , dlatego wbiłem na forum załapać coś wiedzy od specjalistów i zapuścić tutaj korzenie Elo ,elo
rzezniol Napisano 17 Maja 2015 Napisano 17 Maja 2015 Dlatego jedziesz do kilku sklepów ... oglądasz co ci się podoba, gadasz ze sprzedawcą co gdzie i za ile, przymierzasz się ... wszystko notujesz ... Wracasz do nas ... dzielisz się refleksjami ... przedstawiasz co zaoferowali ... i staramy się na coś nakierować ... W miedzy czasie się zastanawiasz co rzeczywiście bardziej cię kręci ... szosa, teren, wyprawy z sakwami ... Ode mnie taka mała uwaga ... MTB/ATB mniej ogranicza na szosie czy w mieście niż Cross/Treking w terenie. Pozdro
Grawer Napisano 18 Maja 2015 Autor Napisano 18 Maja 2015 Siemanko , więc tak małe sprostowanie co do powyższego modelu nie jest to Kross Hexagon R6 25,5 2015 a poprawnie 27,5' trochę pobujałem po sklepach ,pomijając modele wymienione w pierwszym poście to jeszcze dochodzą : Scott Aspect 670 Savano XVR 2.0 LEADER FOX EVOLUTION KELLYS SPIDER 20 KREIDLER DICE BIG 1.0 26 TREK 3900 KELLYS SPIDER 20 LIME ACCENT MONGOOSE SWITCHBACK EXPERT MERIDA BIG.SEVEN 20-MD AUTHOR SOLUTION 27,5 Kross Hexagon R5 Kross Hexagon V5 i co wy na to z góry wielkie dzięki ,elo
rzezniol Napisano 18 Maja 2015 Napisano 18 Maja 2015 A my na to że ... Sam powinieneś odfiltrować 2/3 z nich bo ... za drogi ... bo kolor nie do końca jednak ... bo to ... bo tamto ... i wreszcie mieć już wyklarowany rozmiar koła na jakim chcesz jeździć. Co najważniejsze powinieneś nam dać linki do ofert bo nikomu nie chce się na własną rękę szukać tego co sobie wymyśliłeś ... Pozdro
Grawer Napisano 18 Maja 2015 Autor Napisano 18 Maja 2015 Hello , poniższe modele trochę wyselekcjonowałem http://rower.com.pl/rowery/rowery-wg-producentow/kellys/kellys-2013/mtb-hardtail/kellys-spider-lime-accent-420104 rabat 50 zł http://rower.com.pl/rowery/rowery-wg-producentow/author/author-2015/rowery-gorskie/author-solution-27-5--497945 rabat 50 zł http://www.mmbike.com.pl/pl/p/Scott-Aspect-670/84 rabat 40 zł http://axis-rowery.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=494&virtuemart_category_id=2&Itemid=194 - kolorystyka wygoda upust ok 200 zł http://axis-rowery.pl/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=579&virtuemart_category_id=73&Itemid=197 - kolorystyka wygoda upust ok 200 zł spotkałem kolesia co ma tego LAZARO ELITARY V 3 i jakoś mi nie leży zrobiłem przymiarkę kosztowało mnie to jednego Leszka jeżeli panowie macie jakieś sugestie innych propozycji to z chęcią wezmę pod uwagę rower musi mieć blokadę na amorku ,aby nie " pływać " na nim jak nie ma potrzeby ,hamulce mogą być tarczowe ( tylko nie mechaniczne ) choć nie pogardzę v brekami co do rozmiaru kół to nie wiem czy brać 26' czy 27,5' z góry wielkie dzięki
Grawer Napisano 29 Maja 2015 Autor Napisano 29 Maja 2015 Siemanko , zakupiłem pseudo rower KROSS HEXAGON X6 26' 2015 ,upuścili z ceny dałem 1,6k , na początek może być ( chyba ) wielkie dzięki koledzy miłego weekendu zarka narka PS : Temat uważam za zakończony ,można zamknąć .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.