dream01 Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 (edytowane) Witajcie, w swoim rowerze mam problem z hamulcem tylnym. Przód działa ale z tyłem jakoś nie potrafię sobie poradzić. Na zdjęciu przedstawione to jest mniej więcej jak to wygląda. Od dołu patrząc czyli lewa jego strona naciska mocniej niż prawa na obręcz koła. Cały czas trze, spowalnia i utrudnia jazdę. Wszystko jest dokręcone. Brak tylko takiej gumowej harmonijki na lince nad kołem jak na przodzie. Zastanawiam się czy to nie problem ze sprzężyną która jest po tej stronie. Wątpię by ta harmonijka miała jakiś znaczący wpływ... Co tutaj mogę zrobić, czy można wymienić tą sprężynę? Edytowane 16 Maja 2015 przez dream01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Należy wyregulować naprężenie spręzyny - takie małe śrubki lub imbusy przy hamulcach - wkrecasz - napinasz sprężyne , wykrecasz - zmiejsza sie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukeero Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Ja w tych hamulcach nie widze wlasnie tych srubeczek, chyba ze są gdzieś indziej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dream01 Napisano 16 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 No właśnie też nigdzie ich nie widzę... Niestety nie wiem też co to za model hamulców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Poszukaj dobrze , lub odegnij sprężyny nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dream01 Napisano 16 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Czyli bądź co bądź ale to wina sprężyn tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Jeśli chodzą nierówno (spójrz podczas pracy albo czy przestrzeń między klockami jest równa) to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi