madejkowie Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Dziękuję za odpowiedź. Kupię 1,5 i sprawdzę na trasie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yellowmen Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Koniecznie zdaj relacje dla potomnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madejkowie Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Jasne :-) Na razie jeżdżę trasy mieszane, czasami las lub wiejskie polne drogi, ale chciałbym chociaż na próbę pojechać szosą na cieńszych oponach. Praktycznie całe swoje życie przejeździłem na kolarzówce samoróbce (rama z Romet Żuraw i MTB to dość duża odmiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yotomeczek Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Nie zapomnijcie zmienić obwodu koła w licznikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yellowmen Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 JA cały czas na szerokich laciach latam...a tu przesiadka na taką 1,5 była szokiem.....szybciej się zbieram, łatwiej utrzymać prędkość, no i prędkość około 5km/h więcej.....Minusem jest jednak twardość w porównaniu do balona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madejkowie Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Słuchajcie - ale to trzeba 28x1,5 700x38c ? Bo nigdzie nie mogę znaleźć rozmiaru 29" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 Tak, opony kupujesz na 28 cali to jest to samo, rozmiar 700 to 28=29 (taki chwyt marketingowy) Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madejkowie Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Wymieniłem oponki na Continental cyclocross speed 700x42C Mają po napompowaniu do 6hPa 38mm szerokości. Wrażenia z jazdy b pozytywne, ale coś więcej napiszę po kilku wypadach po "starych" trasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shiryu Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Świetny wybór. Chwalę je nieprzerwanie od 1000 km Nie wiem, ile ważysz, ale jak mniej niż 80 kg, to zmniejszyłbym ciśnienie do ok. 3.5-4ba. Wtedy jeszcze pewniej trzymają w zakrętach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madejkowie Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 No ważę 119 :-) przy 187cm, ale idzie w dół. 80kg raczej mi nie grozi ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi