marf Napisano 15 Maja 2015 Napisano 15 Maja 2015 Witam, potrzebuje porady, sugestii odnośnie nowych kół do 29era - do startów w górskich maratonach i jazdy po górach (Beskidy) podam trochę danych i tego co na chwilę obecną sam wymyśliłem -obecna rama, widelec pod QR - ale myślałem nad np piastą przód 15mm + przejściówka (więcej możliwości na przyszłość) -waga +/- 85 kg (raczej bez perspektyw na redukcje przy prawie 2m wzrostu) -mocowanie tarczy w zasadzie obojętne -umiejętności, technika jazdy użytkownika - bez rewelacji - koła powinny być dość tolerancyjne na błędy wstępny koncept to coś typu dt350 p+t + jakieś szersze obręcze (21-22mm?) nie sprawiające problemów przy konwersji na bezdętkowe + szprychy, nyple -tu nie mam zielonego pojęcia. Nie podaje tu oczekiwanej wagi zestawu - ale raczej skłaniam się w stronę bezpieczeństwa/niezawodności zestawu niż oszczędności typu 50g - ale też bez przesady w 2 stronę, enduro/dh nie uprawiam. budżet 1000-1500zł (wiadomo lepiej bliżej tej pierwszej kwoty) Propozycje, uwagi mile widziane.
cinek1987cinek Napisano 15 Maja 2015 Napisano 15 Maja 2015 Napisz do użytkownika dawid, na pewno coś wymyśli
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.