kiniu37 Napisano 15 Maja 2015 Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 (edytowane) Witam, są różne szkoły dotyczące ciśnienia w komórach amortyzatora (pozytywna/negatywna), jedni piszą, że powinno być więcej o 10-15% w komorze pozytywnej w stosunku do komory negatywnej a inni odwrotnie. Co proponujecie, jakie spróbować na początku kombinacje ciśnienia, nie mam specjalnych wymagań, jazda raczej spokojna - teren/miasto, chodzi mi o najbardziej optymalne ustawienie. Waga 80-85kg. Edytowane 15 Maja 2015 przez kiniu37 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swierzak1 Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Cześć. Ja przy swojej Rebie z 2012 roku przy wadze 81kg jeżdżę na ustawieniu lekko powyżej 120psi w obydwu komorach. Amorek nie dobija nawet przy poważniejszych akcjach w lesie, pracuje bardzo przyjemnie na mniejszych nierównościach. Regularnie serwisowana co roku. Staraj się jeździć na podobnym ciśnieniu w obydwu komorach. W przypadku rozbieżności w ciśnieniu w komorach amortyzator będzie albo upośledzony na małych nierównościach (mniej psi w komorze negatywnej) albo będzie się zapadał (mniej psi w komorze pozytywnej). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiniu37 Napisano 16 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Dzięki, przetestuję, pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość petrop Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Ja mam ale z 2014-2015 (rower Canyon z 2015) przy wadze 72 kg powinienem mieć 105 psi ale przy tych ustawieniach zobaczyłem że mi dobija do końca więc mam ustawione 110-115psi Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Pytanie jest o dual air a nie o nowe Reby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi