Wilo89 Napisano 15 Maja 2015 Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Witam mam pytanie jaką sprężyne założyć do damperka vivid 5.1 przy wadze 92kg obenie mam 450 i jest troche za miękka rama jaką mam to romet black jack z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 15 Maja 2015 Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 (edytowane) Wpisz w googlach: spring calculator, pierwszy link będzie prowadził do strony tf tuned tam wpisz swoją wage, skok zawieszenia, skok dampera, wybierz czy preferujesz ustawienie fr 28%sag czy dh 33% sag, kliknij get results wynik odczytaj z czwartego pola dla zawieszenia 4bar/vpp dla produktów rs jesli wyjdzie cos w stylu 490, zaokraglij do 500, jesli coś w stylu 513 to zaokrąglij do 500. tyle z teorii, bo wynik otrzymasz w okolicach 416 lub 441 (dla skoku ramy 8.3" i skoku dampera 3") co to znaczy trochę za miekka? dobija? Jeśli dobija, testowałbym 500, jesli nie dobija to zapytałbym czy używasz ramy zgodnie z przeznaczeniem. jesli poszukasz forum o tematyce dh, to tam jest wieksza szansa na spotkanie użytkownika owej ramy Edytowane 15 Maja 2015 przez radziuGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilo89 Napisano 15 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Nie dobija ale mam takie wrażenie ze jest troche za miękko dzięki za pomoc sprawdze to co podałeś jak wróce do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 sprzety do dh tak mają, ze są kanapowate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi