kiniu37 Napisano 15 Maja 2015 Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Witam, rower MTB, pojawia się piszczenie w czasie pedałowania pod górkę - czyli większe obciążenie, wyeliminowałem pedały, zastanawiam się nad suportem, zdjąłem łańcuch, kręci się cichutko i gładko, nie ma luzu, myślę, że gdyby coś z suportem było nie tak, miałby prędzej luz, trzeszczenie itp. Może macie jakieś pomysły. W trakcie jazdy ciężko zlokalizować, może piasta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 15 Maja 2015 Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Niech zgadnę - rower MTB z psełdoamortyzatorem tylnym zrobionym ze sprężyny? Nasmaruj go i powiedz jakie wrażenia z jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 15 Maja 2015 Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Przedmówca ma rację, ale nie tyle sam "amortyzator" piszczy co gumy na mocujących go sworzniach. Jeśli jeździsz w butach SPD to one też mogą piszczeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiniu37 Napisano 15 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Dzięki za pomoc, już po diagnozie, przyczyną popiskiwania był tylny hamulec tarczowy. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 19 Maja 2015 Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 (edytowane) do usunięcia Edytowane 19 Maja 2015 przez inhibitor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi