Jarecki_81 Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Witam Jestem tutaj nowy i nie wiem czy w dobrym miejscu piszę Mam rower trekingowy kross trans alp, z prądnicą shimano w piaście. Założyłem nową lampkę Lumotec IQ Cyo N Plus czarnaBUSCH & MULLER. i tutaj zonk ponieważ lampka świeci z różną mocą. tz na nierównościach świeci z różną mocą tak jak by traciła gdzieś prąd. Wymieniłem przewody na nowe i nic dalej to samo. jak się mocniej naciśnie na amortyzator podczas jazdy to zaczyna świecić pełną mocą, nie stety tylko przez chwilę. Jak możecie to poradźcie co może być przyczyną tego.Pozdrawiam Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 15 Maja 2015 Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Co to za nierówności, może po prostu koło skacze i zmniejsza obroty? Rozumiem, że na dobrej drodze nie ma problemów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarecki_81 Napisano 16 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Witam Problem był na wszystkich rodzajach dróg. Po prostu sobie lampka mrugała. Problem rozwiązany po odpięciu tylnej lampki wszystko się uspokoiło. Więc czeka mnie kupno nowej lampki tylnej padł wybór na taką http://rowertour.com/busch-muller-toplight-view-plus-tylna-lampka-led.html. Dzięki za zainteresowanie pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 A kable tyj tylnej były ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarecki_81 Napisano 16 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Tak kable są ok. mierzenie miernikiem jest ok, tak że chyba lampka coś szwankuje i sieje na resztę oświetlenia. Mam nadzieję, że po wymianie tylnej lampki wszystko już będzie ok. Dużo jeżdżę po zmroku więc ta funkcja stop w lampce powinna się przydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 16 Maja 2015 Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 O ile ktoś zrozumie o co chodzi, bo nie jest to często spotykane w rowerach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarecki_81 Napisano 16 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Przypuszczam. Ponieważ gość z serwisu rowerowego po opisaniu kłopotu jaki mój rower trapi też rozłożył ręce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hexiasty Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 O ile ktoś zrozumie o co chodzi, bo nie jest to często spotykane w rowerach. Funkcja stop w takich lampkach to nie światło hamowania, tylko podtrzymanie świecenia na czas zatrzymania, np. na światłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 27 Maja 2015 Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Po prostu dwie lampki miały zabezpieczenie na wypadek spadku mocy i stworzył ci się przerzutnik astabiny. Na przyszłość kup sobie dwie diody prostownicze np 1n4007 i wlutuj w przewody do lampek. Prąd będzie do nich dopływał od strony plusa ale już nie będzie odpływał do drugiej lampki.dodatkowo, jeżeli zmieści ci się w obudowie od lampki kondensator elektrolityczny (te baryłki) to sobie wlutuj równolegle do obciążenia - ustabilizuje ci to skoki napięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarecki_81 Napisano 27 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2015 Funkcja stop w takich lampkach to nie światło hamowania, tylko podtrzymanie świecenia na czas zatrzymania, np. na światłach. Jak to nie jest stop to co to jest?? Ale dziękuję za zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 28 Maja 2015 Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 Funkcja stop w takich lampkach to nie światło hamowania, tylko podtrzymanie świecenia na czas zatrzymania, np. na światłach.Faktycznie, ten model ma tylko podtrzymanie na postoju: Funkcja stop z wykorzystaniem kondensatoraPo prostu opis mogący wprowadzać w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.