Skocz do zawartości

[kaseta, tylna piasta] jak zdjąć do gołej piasty..

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Od tygodnia po godzinach serwisuje swój rower przedni suport przy korbie bajka chwila i zamontowałem nowy na łożyskach maszynowych (na wiankach wielki luz i wytarte miski).

W dalszej kolejności tylny mechanizm (luz, zgrzyt od zanieczyszczeń nagromadzonych latami) po kolei zdejmowałem elementy kaseta, bębenek i to na tyle stanąłem zdjęcia poniżej. Chcę zdemontować je do gołej piasty i dostać się do łożyska które jest umiejscowione głęboko zdj.3,

Dodaję pierwszy raz to rozbieram.

Proszę o pomoc z góry dziękuje :)

post-186807-0-84000300-1431636087_thumb.jpg

post-186807-0-53335500-1431636088_thumb.jpg

post-186807-0-17120900-1431636089_thumb.jpg

Napisano

Kiedyś zwyczajnie ściągałem zapadki i albo wkręcałem delikatnie w imadłoni kręcąc kołem odkręcałem ten element albo łapałem jakimś dłuższym francuzem ;). Oczywiście specjalny klucz pewnie jest do kupienia.

Napisano

Kiedyś zwyczajnie ściągałem zapadki i albo wkręcałem delikatnie w imadłoni kręcąc kołem odkręcałem ten element albo łapałem jakimś dłuższym francuzem ;). Oczywiście specjalny klucz pewnie jest do kupienia.

Mam klucz do kaset wchodzi w środek tego elementu ale ni cholery ani w jedną ani w drugą nie chce ruszyć..

Czyli mam rozumieć ściągasz zapadki a następnie rozkręcasz ciągniesz za wcięcie w miejscu zapadek??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...