Skocz do zawartości

[kierownica] GID Rise Light

Ciastkorz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rozważam wymiane kiery w moim Biku i tu kieruje do Was pytanie. Czy kierownica GID Rise Light to dobra kiera ? Na forum nie znalazlem opini na jej temat a szukam juz 2 dni. W necie tez jej nie znalazlem. Wiem tylko ze jest montowana w Ghostach (kolega ma i wlasnie od niego te kiere chce kupic)

Serdecznie dziekuje za kazdy post :D

Pozdrower

Gość goldie
Napisano

ja mam Ghosta i mam ta kiere - jakos specjalnie mi nie przeszkadza - dobrze mi sie na niej jeździ - tylko montaz akcesoriow na niej wymaga pomyslunku - bo jest gieta i na srodku kolo mostka staje sie grubsza - poza tym - spoko. Mam 186 wzrostu - w barak nie jestem koksem i jak dla mnie - na szerokosc okej - nie wiem do czego tobie jest potrzebna

Napisano

No mnie jest potrzebna do normalnej jazdy. Na mojej prostej mi sie jakos zle jezdzi i wlasnie mam okazje kupic ta kiera. Slyszalem ze jak ma sie gieta to jest lepsza kontola nad bikem. Skakac nie skacze ale kontrola sie przyda :D Dzieki za odp. Moze jeszcze ktos sie wypowie ??

Napisano

ja na niej jezdzilem przez miesiac. dla mnie byla za szeroka. ma chyba 63 cm z tego, co pamietam. skrocenie nie wchodzilo w gre z powodu giecia. no i byl to pretekst do zmiany na prosta;] 58 cm i jest idealnie.

swoja sprzedalem za 25 zl w stanie idealnym. wiecej nie jest warta imho. sprzedwalem kumplowi, wiec wycenilem uczciwie. wiecej bym nie zdzieral i wiecej bym za nia nie dal. aha. kumpel jest wezszy ode mnie w barach i na niej jezdzi. jest bardzo zadowolony. jest tez dosc lekka jak na gieta.

Napisano

No wlasnie ja jezdze na prostej 58 cm i jezdzi sie srednio. Niewiem jezdzilem na od brata gietej ( taka sama szerokosc jak tej GID ) i jezdzilo mi sie bdb. Niewiem dzisiaj moze z bratem wymienimy ja bo jakos ostatnio zbytnio czasu nie mam :)

• 3 tygodnie później...
Napisano

a ja kurde chyba zmienie na wieksza - cos sie wkurzylem ostatnio przy jakims podjezdzie ze mam za wasko... a moze to tylko taki jednorazowy dyskomfort...

Napisano

Jaa jezdzilem na niej i niestety .... jest dla mnie za szeroka ;/;/ i zalozylem stara 580mm :D Zle sie na niej czulem nie moglem rozwinac predkosci i jakos mialem mala kontrole nad bikem ;/ Ja w barach jestem malutki wiec ona byla za szeroka ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...