iniesta Napisano 14 Maja 2015 Napisano 14 Maja 2015 Witam, Chce zacząc jedzić w lekkim terenie i po mieście na rowerze w celu zrzucenia wagi i dla przyjemnosci. Raz na jakiś czas chce się wybrać w góry, podjazdy typu wjazd na Ślęże, doliny itp. Chciałbym kupić rower na kołach 29ER. Co możecie mi doradzić jeśli chodzi o sprzęt w zakresie cenowym, który będzie najlepszym sprzętem ? Nie będę uprawiał jakiś ostrych zjazdów w terenie, ale chciałbym móc jeździć po górach. Co sądzicie o rowerach lappiere ?
kidot Napisano 14 Maja 2015 Napisano 14 Maja 2015 Firma Lapierre jest dobrą firmą tylko rower w tym przedziale cenowym będzie kiepski. Musisz celować w inne firmy Romet , Silverback ,Canyon i kilka jeszcze innych. A czy aby na pewno chcesz 29-era a może rower crossowy? lekki-rower.blogspot.com
iniesta Napisano 14 Maja 2015 Autor Napisano 14 Maja 2015 W cenie do 3400 zł celować w Romet, Silverback itp ? Naprawdę do tej kwoty nie można kupić jakiegoś cuba, treka, czy krossa ?! Zdecydowanie chciałbym rower MTB 29, w górach na rowerze crossowym i jego oponach będzie mi ciężko...
kidot Napisano 14 Maja 2015 Napisano 14 Maja 2015 Chodzi o to ,żę będziesz miał w tej Cenie rower każdej marki. Tylko te firmy ,które podałem będą na lepszym osprzęcie. Ale to oczywiście nie zasadniczy czynnik do wyboru roweru. lekki-rower.blogspot.com
iniesta Napisano 14 Maja 2015 Autor Napisano 14 Maja 2015 A czy możecie mi polecić konkretne modele ?
kidot Napisano 14 Maja 2015 Napisano 14 Maja 2015 Kilka modeli Cena katalogowa jest trochę wyższa ale spokojnie mozesz coś znaleźć w cenie promocyjnej. http://www.romet.pl/Rower,MUSTANG_29_20,10,668,672,14069,2015.html http://www.kellysbike.com/PL/rowery-2015/gorskie/hardtail-29/gate-10#.VVTp0CAqiDc http://allegro.pl/rower-29-silverback-sola-2-xt-recon-air-wyprzedaz-i5333383152.html
paww123 Napisano 15 Maja 2015 Napisano 15 Maja 2015 czesc, jesli chcesz przyzwoity rower obejrzyj scott scale 970, nie jest moze szałowy jesli chodzi o osprzet ale stanowi dobra baze, O rame przeciez w calej zabawie chodzi. w tej kwocie na pewno sie "zmieścisz" Mam ten model od roku po wymianie amortyzatora i kilku innych podzespołów łatwo odchudzisz cały zestaw. Jeździ sie b. dobrze erowery.pl polecam, tam kupiłem można ponegocjowac cene.
lobson Napisano 16 Maja 2015 Napisano 16 Maja 2015 grand canyon al 5.9. w tej cenie najlepszy. PS Naklejka na ramie nie jeździ.
Rulez Napisano 16 Maja 2015 Napisano 16 Maja 2015 Canyon z wysyłką wychodzi tyle co Romet, właściwie różnica w osprzęcie niewielka, ceny Canyona nie można negocjować, Rometa na pewno można, gwarancja Canyona na odległość ...
lobson Napisano 16 Maja 2015 Napisano 16 Maja 2015 Romet z wysyłką wychodzi drożej niż canyon a ma osprzęt klasę niżej. I nie tylko. Gwarancja w obu przypadkach jest na odległość także nie wiem po co przytaczasz takie argumenty. Przy czym podejście do klienta niemieckiej firmy jest zupełnie inne niż jakiegoś podrzędnego polskiego sprzedawcy.
Rulez Napisano 17 Maja 2015 Napisano 17 Maja 2015 I znowu te nieprawdziwe twierdzenia. Rometa kupuje się w lokalnym sklepie których pełno. rabat 5% to norma, i gwarancja na miejscu, A te dyrdymały o wyźszości niemieckiego sprzedawcy zajeźdźają marketingowym smrodem.
beskid Napisano 17 Maja 2015 Napisano 17 Maja 2015 · Ukryte przez Maniak, 18 Maja 2015 - Brak powodu Ukryte przez Maniak, 18 Maja 2015 - Brak powodu Romet z wysyłką wychodzi drożej niż canyon a ma osprzęt klasę niżej. I nie tylko. Gwarancja w obu przypadkach jest na odległość także nie wiem po co przytaczasz takie argumenty. Przy czym podejście do klienta niemieckiej firmy jest zupełnie inne niż jakiegoś podrzędnego polskiego sprzedawcy. Tutaj kolega @Rulez wyjaśnił czepu pitolisz "trzy po trzy" więc nie będę się powtarzał. Natomiast to ostatnie określenie o sprzedawcy jest już mocno obrażliwe więc daj sobie na wstrzymanie z łaski swojej.
lobson Napisano 17 Maja 2015 Napisano 17 Maja 2015 · Ukryte przez Maniak, 18 Maja 2015 - Brak powodu Ukryte przez Maniak, 18 Maja 2015 - Brak powodu A te dyrdymały o wyźszości niemieckiego sprzedawcy zajeźdźają marketingowym smrodem. Dyrdymałami to można nazwać Twoje posty, w szczególności te gdzie piszesz o rabatach i promocjach. Chyba nigdy nie reklamowałeś sprzętu w Polsce. Tutaj kolega @Rulez wyjaśnił czepu pitolisz "trzy po trzy" więc nie będę się powtarzał. Natomiast to ostatnie określenie o sprzedawcy jest już mocno obrażliwe więc daj sobie na wstrzymanie z łaski swojej. Nie jesteśmy kolegami, żebyś mógł się tak do mnie odnosić. Nikogo nie obraziłem, napisałem ogólnie. Nawet Shimano Polska wywija się od uznania reklamacji z byle powodu. Zdarza się rzadko ale jak już dostaniesz wadliwy towar to go nie zwrócisz a sprzedawca (w moim przypadku cyklomania) zwala winę na producenta i odcina się od sprawy.
Rulez Napisano 17 Maja 2015 Napisano 17 Maja 2015 · Ukryte przez Maniak, 18 Maja 2015 - Brak powodu Ukryte przez Maniak, 18 Maja 2015 - Brak powodu Kup sobie jeszcze wysyłkowo coś co można dostać na miejscu wraz z obsługą serwisową i rabatem , miałem do czynienia z cholernymi niemieckimi ignorantami w niemieckich serwisach samochodowych, więc twoja bałwochwalcza gadka na mnie nie działa. Obrażasz aspołeczny typie własny naród (no chyba, że jesteś 5 kolumną, wtedy rozumiem). I poproś jeszcze niemiaszków żeby u nas płacili podatki.
beskid Napisano 17 Maja 2015 Napisano 17 Maja 2015 · Ukryte przez Maniak, 18 Maja 2015 - Brak powodu Ukryte przez Maniak, 18 Maja 2015 - Brak powodu @lobson jak Ci się tutaj nie podoba to wypierniczaj za Odrę. Tam Ci będą "robić laskę" na każde skinienie. Przepraszam za ton ale to już jest szczyt wszystkiego tak "robić we własne gniazdo".
lobson Napisano 17 Maja 2015 Napisano 17 Maja 2015 · Ukryte przez Maniak, 18 Maja 2015 - Brak powodu Ukryte przez Maniak, 18 Maja 2015 - Brak powodu oho, wyżyny kultury.
Mod Team Maniak Napisano 18 Maja 2015 Mod Team Napisano 18 Maja 2015 Posprzątałem kłótnie. Dajcie na wstrzymacie bo będą nagrody.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.