NyanBoy Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Mam Krossa Level A3 z amortyzatorami SunTour XCM v3 RL. Ostatnio zaobserwowałem że mają one bardzo mały skok, do 50mm poza tym bardzo słabo wybijają się do pierwotnej pozycji. Niby jest pokrętło do regulacji lecz ono nie działa, lub działa tak że nawet nie widać efektów. Da się je jakoś wyregulować bezinwazyjnie, lub tak żeby taki typowy Seba co kupił sobie rowerek umiał to zrobić? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 (edytowane) Na dzień dobry to wyciągnij ze sprężyny gumowy podłuzny odbojnik - ogranicznik a co do kartridża to musiał byś go odkręcić i zobaczyć czy ten popychacz wchodzi do końca. Jesli popychacz od kartridża wchodzi ci tylko parę centymetrów to kartridż do wymiany Edytowane 13 Maja 2015 przez ACTIVIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NyanBoy Napisano 13 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 wyciągnij ze sprężyny gumowy podłuzny odbojnik - ogranicznik Ze sprężyny powiadasz ? Czyli trzeba go rozkręcić, tylko jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Musisz odkręcić czarny korek naprężenia wstępnego kluczem co poniżej http://activia.sgl.pl/cena/narzedzia-specjalistyczne/klucze/_klucz-do-regulatora-i-korka-amortyzatorow-suntour/279 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NyanBoy Napisano 13 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Myhy ok, dzięki. Jeszcze jedno pytanie, mam się spodziewać że coś się rozsypie jak to odkręcę czy raczej powinno pójść gładko? Już, wszystko zrobione skok z powrotem wrócił do 100mm, nic nie wybuchło nic nikogo nie zabiło, jest fajnie. Wielkie dzięki Activia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi