Gość Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 W zasadzie wystarczy chyba zmierzyc srednice tloczka w zacisku slx czy tam xt i porownac do m395. Jesli sa podobne, powinno raczej dzialac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek1982 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Nie chcę samego tłoczka wymieniać ale cały zacisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Mam zaciski 785 podpięte do klamki deore i alivio. Hamulce działają bdb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 (edytowane) Nie chcę samego tłoczka wymieniać ale cały zacisk. No domyslam się, mialem na mysli to że jesli sr tłoka w zacisku XT jest podobna do M395, to Zaciski XT czy tam SLX 675 beda działąć z klamkami M395. Jeśli jest inna to też będzie mozna wywnioskować z prostego wzoru czy beda hamowac lepiej czy słabiej....to zza moich czasów było chyba w 6 klasie szkoły podstawowej...chyba wtedy się zaczynała fizyka, prawo PAscala, prasa hydrauliczna.... Edytowane 18 Marca 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek1982 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Zgadza się. Czytając wcześniej różne tematy nie zauważyłem żeby ktoś pisał o znaczących różnicach w średnicach tłoczków, jedynie o materiale (ponoć ceramiczny) Poczekam, może ktoś się wypowie kto rozbierał na części pierwsze takie zaciski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 18 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 W promocji można kupić XT za 89 zł plus końcówka banjo plus olej, przewodu starczy. Nie kupisz końcówki banjo do hebli Shimano. Trzeba cały przewód kupić, a to ok. 60pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek1982 Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 A obecna końcówka podejdzie do deore M615? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 20 Marca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Tak, do M615 podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 20 Marca 2016 Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Zgadza się. Czytając wcześniej różne tematy nie zauważyłem żeby ktoś pisał o znaczących różnicach w średnicach tłoczków, jedynie o materiale (ponoć ceramiczny) Poczekam, może ktoś się wypowie kto rozbierał na części pierwsze takie zaciski. Tak na "czuja" powiem że średnica tloczkow jest taka sama (grzebiac w pamięci jak jedne i drugie miałem w rękach). Na pewno zaciski pracują bez problemu z klamka alivio (bez servo) i deore. Banjo można kupić luzem, ja miałem fibraxa, inne firmy też robią, pytanie czy dostępne w Polsce. Jeśli zaciski mają być z ceramicznymi tloczkami i pasować do przewodu z prostym wejściem to można nabyc model szosowy, pozostaje kwestia kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi