poliglota Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Witam. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że moje koło przednie nie jest w osi wraz z kierownicą. Przesunięcie to jakieś 3-5 mm. Koło jest proste, 2 następne też wykazują taką przypadłość. Czy to wada fabryczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 (edytowane) Prawdopodobnie musisz spilowac jedno z gniazd osi w amorze. W moim sidzie byla taka przypadlosc. Kolo nie bylo w osi pomiedzy lagami. Gdzies w necie o tym bylo http://faqload.com/faqs/bicycle-components/suspension/rockshox-sid-wheel-not-sitting-straight Edytowane 13 Maja 2015 przez bobiik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poliglota Napisano 13 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Rzecz w tym, że nie wiem czy jest tylko przesunięte ale w pionie, czy koło idzie pod kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Jeśli tak jak wspomniałeś montowałeś inne koła i jest to samo ,wszystko wskazuję na to iż któreś z gniazd jest niżej. Koło wtedy nie jest umieszczone symetrycznie względem lag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Albo zaplatał je ten sam serwisant i źle dobrał długości szprych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 zdejmij zacisk hamulca jeśli masz tarczówke i zainstaluj kolo tarcza w drugą stronę. To powinno rozwiać wątpliwości. Jeśli zmienisz strone i tam gdzie była mniejsza różnica odległości ,a jest teraz większa to faktycznie jest zle zaplecione koło (nie symetrycznie) Jeśli jednak efekt będzie taki sam to ewidentnie trzeba zeszlifować trochę gniazda na oś tak jak podałem w linku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi