dembiec91 Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Witam serdecznie wszystkich z racji iż jest to mój pierwszy post Przejdę odrazu do rzeczy jestem posiadaczem cuba attention 18 z kołem 26 i z amortyzatorem Suntour XCM Lockout 100mm czysto sprężynowy , chciałem zrobić wymianę na coś lepszego oraz waga nie mała bo ciut powyżej 100 kg i obecny w posiadaniu wydaje się za miękki chodzi ten model SR SUNTOUR XCR-RL AIR BLOKADA SKOKU I teraz moje pytanie czy jest sens wymieniać i odczuje jakaś różnice , czy niestety muszę szukać czegoś droższego , chodzi mi o to żeby nie było " ze zamienił stryjek siekierkę na kijek " , podam link do aukcji żeby było wiadomo dokładnie o jaki chodzi SR SUNTOUR XCR-RL AIR BLOKADA SKOKU MODEL 2013 DIS (4997043875) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Będę wdzięczny za pomoc ewentualnie jakieś sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Suntour XCR AIR to masz tak jak Raidony do 2013. Tylko żeby miał golenie 32mm. Ponadto jak już szukasz amorek powietrzny to od z regulacją tłumienia bo ten co jest na allegro żadnej regulacji nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 (edytowane) Szukaj modelu z oznaczeniem RLR . Poza tym ten XCR będzie lepszy od XCMa Edytowane 14 Maja 2015 przez jasinski21444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacool Napisano 14 Maja 2015 Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Też niedawno stałem przed podobnym dylematem i wybrałem: http://activia.sgl.pl/cena/amortyzatory-suntour/raidon/29-cali_amortyzator-suntour-raidon-xc-rl-r-29-cali-czarny-2015/762 Myślę, że warto dołożyć ze względu na aluminiowe rury a nie stalowe i regulację tłumienia. Jest też wersja pod koła 26" chyba w takiej samej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembiec91 Napisano 22 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 U mnie klamka zapadła stałem się posiadaczem sr suntor raido xc lo-r od kilku dni ( tutaj należą się ogromne podziękowania za pomoc użytkownikowi ACTIVIA ) Amortyzator mega na plus w porównaniu z XCM w sumie nie ma co porównywać , możliwość ustawienia tłumienia , nie ugina się pod moja waga ) Co było dla mnie najistotniejsze , wyłapuje większość mniejszych dziur no i mega tłumi na dużych , co tu dużo mówić zmiana była warta aa jeszcze mogę dodać ze waga -700g w stosunku do XCM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi