adrys17 Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Tak jak w temacie mam taki rowerek. ROZMIAR - 53 RAMA - ALU Tubing kolor srebrny WIDELEC - Alu czarny STERY zintegrowane MOSTEK - ALU czarny AHEAD SZTYCA - ALU czarna SIODŁO - SELLE Royal Freccia PIASTY - CONCEPT srebrne OBRĘCZE - ALU RIGIDA Fluer OPONY - 28"Continental Ultrasport 28-622 KLAMKOMANETKI - SHIMANO SORA 24 biegowe PRZERZUTKA PRZÓD - SHIMANO SORA PRZERZUTKA TYŁ - SHIMANO 105 HAMULCE - Alu PROMAX KORBY - Tracer Durabi (30-42-52z) bez pedałów ŚRODEK SUPORTU - SHIMANO TRYB - 8 rzędowy (10-24z) W tej chwili wazy on 10,7kg z licznikiem , pedalami i koszykiem. Co moge w nim wymienic aby byl lzejszy , ale zarazem by wszystkie czesci dzialaly ze soba bez zastrzeżen? Zastanawiam sie nad kołami by kupic z allegro jakis shimano w granicach 600zl, o wadze 1856g, ale prawde mowiac nie wiem ile waze te obecnie. Mysle tez nad zmienieniem opon na 700*23C Michelin o wadze 220g. Myslalem tez nad sztyca karbonowa Promax na allegro za 100zł i siodełkiem Selle Italia SLR TT za 299zl 135g. Aha jesli chodzi o kola to gdybym zmianial na 700*23C a mam obecnie 700*28C to musialbym zmianiac detki?, I gdybym kupil kola te shimano to musze patrzec aby paista byla na bebenek 8 rzedowy czu moze byc 9.? Klamkomanetki mam shimano sora na 8 przelozen. Czekam wiec na wasze propozycje co do wymiany czesci, a moze tak jak jest to jest dobrze. Moze to nie istotne ale jestem poczatkujacy ( tzn robie ok 300km miesiecznie ). Ae sie rozpisalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek996 Napisano 16 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Ja bym zaczal od korby.... Kup normalna 53-39 , moze jakas lekka uzywke i masz na poczatek z 100-150 gr Chcesz wydac na kola ,siodlo ,opony ,sztyce za ok. 1100 -1200 zl. Sprzedaj swoj rower , doloz roznice i znajdziemy cos razem.... POWODZENIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrys17 Napisano 17 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Nie to raczej nie wchodzi w gre , gdyz dopiero kupilem swoj rowerek. Ustalmy ze mam do wydania 750zl . Wiec proponujcie co zmienic , by zaoszczedzic na wadze jak najwiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek996 Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Obstaje dalej przy korbach......Oszczedzisz ok 200 g Masz kwadrat czy ISIS ??? To Ci znajde cos lekkiego i taniego... I dodalbym widelec. Twoj mysle wazy ok 550 - 650 g. Za 170 EUR masz RITCHEY CARBON PRO ( nowy) ; 370 g ( a jeszcze cos utniesz )... Komfort DUZO lepszy i wyglad tez Podejrzewam ,ze twoje kola nie sa wiele ciezsze... Oszczedz kase i zbuduj lub kup NAPRAWDE lekkie kola ( ok 1500 g) Nie oplaca sie wywalac kasy i oszczedzic 50 g.... Wiem co mowie . Moj rower wazy 6.7 ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrys17 Napisano 17 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 6,7 kg Boże !!! Mozna wiedziec co to za maszynka? A co do korby to jest na kwadrat, ale jesli zmianie ja na 2 blaty to bede musial zmienic tez przednia przezutke i klamkomanetki bo one sa na 3 blaty. A co do widelca to ten ktory podales troche za drogi jest. A co myslisz o wymianie siodelka ze sztyca - teraz wazy 600g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek996 Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 6,7 kg Boże !!! Mozna wiedziec co to za maszynka? A co do korby to jest na kwadrat, ale jesli zmianie ja na 2 blaty to bede musial zmienic tez przednia przezutke i klamkomanetki bo one sa na 3 blaty. A co do widelca to ten ktory podales troche za drogi jest. A co myslisz o wymianie siodelka ze sztyca - teraz wazy 600g. lekkie to to nie jest ..... moje SAN MARCO ASP wazy 135 g + sztyca Ritchey WCS 200 g Faktycznie . Tu tez troche zyskujesz... A moj rower to LAPIERRE .Jest na : NASZE SZOSOWKI POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.