Mychu Napisano 12 Maja 2015 Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Postanowiłem założyć nowy temat bo podpięcie się pod inny nie przyniosło żadnego efektu. Chciałbym kupić dobre spodenki z wkładką i na szelkach. Zależy m żeby były porządne i wygodne dla mojego kuperka. Zależy mi na jakości, wygodzie, dobrej wkładce i na tym by nie wydać na nie fortuny (np kupując na wyprzedaży). Chciałbym z ceną spodni zmieścić się do ok 120 zł, no chyba ze kupię zestaw z koszulką to ok 250 zł za całość Moje typy: 1. Decathlon B'TWIN seria 700 XC z niebieską żelową wkłądką (zeszłoroczne) w cenie 119 zł (przecena ze 189zł) - takie jak tutaj tyle że niebieskie Decathlon Polska 2. Spodenki z zestawu Vezuvio Pro, polecanego w tym wątku, z wkładką HT90. Za 199 zł jest cały zestaw (przecena z 345 zł) FlamePro BLUE (koszulka + spodenki) : BCM Co byście bardziej polecili? Czy seria 700 B'TWIN jest ok? W tym roku jej nie widzę, jest za to seria 520 z niebieską wkładką. Czyżby zastąpiła zeszłoroczną wersję 700? Jak sprawują się te ciuchy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 12 Maja 2015 Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Mam te spodenki (w niebieskim kolorze) - kupiłem na zimowej wyprzedaży. Z racji braku czasu założyłem je dopiero dwa razy. Raz było to 63 km, drugi raz 93 km. Oba wyjazdy bez bólu tyłka. Jedynie podczas drugiej wycieczki coś mnie uwierało pod prawym pośladkiem, ale po 50 km przeszło. Jakość wykonania jak na razie jest w porządku, ale założyłem je dopiero dwa razy, więc to żaden wyznacznik. Jako malutką wadę można zakwalifikować to, że z przodu delikatnie prześwitują w miejscu newralgicznym. Jednak żeby ktoś to zauważył to musiałby o tym po prostu wiedzieć i patrzeć z bliskiej naprawdę bliskiej odległości (max pół metra). Mi to absolutnie nie przeszkadza, bo to prześwitywanie jest praktycznie niewidoczne, a w końcu w takich spodenkach i tak widać w którą stronę wacek leży Poza tym trzeba trochę uważać na rozmiarówkę. Mam inne spodenki na szelkach z decathlonu (z czerwoną wkładką) kupione 2 lata temu w rozmiarze M i są idealne. Tutaj musiałem kupić L, bo w M ledwo się zmieściłem (cisnęły w ramiona i w pasie były tak obcisłe, że bałem się że pękną przy schylaniu). Mam 82 cm w pasie i 186 cm wzrostu. W ubraniach BCM nie jeździłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 13 Maja 2015 Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 BCM jezdziłem materiał ok ale wkaldki srednie (model vezuvio rocznik chyba 2012). Teraz moze cos poprawili z wkladkami. W skali 1-10 dalbym im 6 czyli srednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.