solar21 Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Chętnie posłucham co takiego było nie tak w tych rzepach, że nie było porównania do klamry. Były z gumy? Puściły Ci chociaż raz? Gryzły Cie? Wytłumacz mi to bo szczerze nie widzę wyższości klamry nad rzepem. Sam jak kupowałem moje buty myślałem,że kupuje gorsze, że bez klamry właśnie po takich komentarzach, teraz wcale mi tej klamry nie brakuje do szczęścia. Przerobiłem już z 6 par SPD. Mieszane - sznurowadła+rzep, klamry+rzep, Spece, Shimano i zawsze rzepy padają pierwsze. Wytrzymują góra 2 lata, gdzie pod koniec w górach wystarczy już trochę wody czy błota i same się odrzepjają w czasie jazdy. W zimowych Specach Defrostrer faktycznie rzepy wymieniałem u szewca, ale Specach Comp się nie da tak łatwo - są klejone do pasków. A klamrę wymienić się da - wystarczy odkręcić jedną śrubkę. I padła mi tylko jedna, gdy siłą próbowałem ją odpiąć w błocie. Dla mnie rzepy to zło konieczne - konieczne, bo szkoda mi kasy na np. Sidi Cape i zło, bo osobiście nigdy nie kupię butów jedynie z rzepami. Takie jest moje doświadczenie po 12 latach w SPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redwhite Napisano 25 Maja 2015 Udostępnij Napisano 25 Maja 2015 Jeżdżę rekreacyjnie dla formy, kondycji po asfalcie i na pierwsze SPD 3 rzepy mi wystarczą. A jak wytrzymają tak z 3 lata to ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.