Skocz do zawartości

[rower] wybór roweru MTB

kalikov

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Waze 90+ kg moj wzrost to 184 cm. Koniecznie MTB ! :)

Ktory rowerek z z ponizej wymienionych jest najlepszy

Talon 27.5 2 LTD (2015) | Rowery Giant - szosowe, górskie, damskie, rekreacyjne, dziecięce, ramy rowerowe, akcesoria rowerowe. | Polska - preferuje kola 29' jednak osprzet tego Gianta kusi mnie juz od dluzszego czasu

Rower Cube Analog 29 grey´n´black´n´green 2015 - Cube MTB Hardtail 2015 - Rowery Cube 2015 - Rowery - Kolekcje - tutaj z tego co sie orientuje to jest lepszy amortyzator jednak nie wiem jak ma sie reszta sprzetu

Rowery górskie MTB typu hardtail na kołach 29" - Rower SCOTT Aspect 930 - kolor 2 model 2015 - Scott - jeszcze wynalazlem takiego scotta 930

Wszystkie te rowery znajduja sie w sklepach w moim miescie poki co przejechalem sie jedynie na Giancie na reszte nie znalazlem niestety czasu. Generalnie prosze o ogolna ocene jakosci tych rowerkow ktory tutaj wygrywa osprzetem bo rama z tego co wiem w tym przedziale cenowym to chyba nie gra zbytniej roli poniewaz wszystkie sa podobnej jakosci.

Mam jeszcze mozliwosc kupienia uzywanego Cube oto link do oferty:  http://olx.pl/oferta/rower-cube-attention-29-CID767-IDa3flh.html   - sprzedawca jest sklonny obnizyc cene do 2200 i zapewnia ze rower jest w stanie idealnym.Z tym ze tez musze doliczyc jakies 100 -150 zl na dojazd po odbior osobisty.

Chcialbym kupic rower jak najtaniej.Nie  jestem jakims bogaczem i zbieralem te pieniadze troche czasu jednak jesli bedzie trzeba to jestem w stanie wydac do tych 3 tys.

Ktory z tych rowerkow jest wart najwiekszej uwagi, ktory sugerowalibyscie  wybrac ?

Bardzo prosze o pomoc juz sie od 5 tygodni zdecydowac nie moge :)

Z gory dziekuje za pomocne opinie.

Napisano

ten używany odpuść - zdaje się, że za duży na Ciebie, przy wzroście 184 to raczej 19' wypada, a jaki masz przekrok

giant - sprzęt deore(manetki, przerzutka tył - nawet xt, przód), korba ok,

cube - lepszy amorek(nieznacznie), osprzęt gorszy(manetki, przerzutki, korba)

scott podobnie jak cube

hamulce  oraz pozostałe komponenty podobne, wszystkie ramy bez taperowanej główki

jeżeli nie przeszkadza Ci koło 27,5', to bierz Gianta, ogólnie wszystkie podobne, drobne różnice

generalnie powiem tak jak zawsze, więcej jeżdżenia mniej siedzenia przed kompem :thumbsup:

Napisano

Hmm jak tak poszukalem porownalem pare rzeczy to gdyby nie ta rama ktora wydaje sie byc na mnie za duza, to wtedy ten uzywany Cube wygrywa tą całą impreze czy moze sie myle ?:)

Wlasnie  bardzo chce miec kola 29 gdyby ten Giant mial takie to bym sie nie zastanawial dlugo heh

Napisano

tak

a nie znajdziesz gdzieś Gianta na kołach 29'? - raczej nie, jest gorzej wyposażony

następny w kolejce jest Cube, bardzo dużej różnicy między nim a Giantem nie ma - więc jak masz go dostępnego w swoim mieście, to bierz i nie kombinuj, bo za chwilę się okaże, że w lokalnym sklepie już nie ma i co?? sezon się skończy a Ty zostaniesz bez roweru :bye2:

tu masz fajny rowerek, ale zdaje się, że opcja kupna przez internet wchodzi w grę, nie wiem jak się na to zapatrujesz

http://www.artex-rowery.pl/northtec-cayon-29-dr-2015-p-831.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...