Skocz do zawartości

[kierownica] poszukiwania nietypowego ideału

MMMAAACCC7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, 
ostatnimi czasy, w poszukiwaniu idealnej kierownicy dotarłem do teoretycznego ideału, natomiast potrzebuję pomocy znawców tematu kierownic pomocy w znalezieniu realnego obiektu moich westchnień :)

no dobra, a teraz tak serio: widział ktoś gdzieś kierownicę o następujących parametrach

długość 640-660 mm
mostek 31,8 mm
koniecznie prosta! żadnych gięć w stylu DH/FR (końcówki kierownicy mają być prostopadłe do osi roweru, wynalazki tego typu odpadają
 https://www.dropbox.com/s/za8f29jw6y6uad1/2015-05-10%2018.57.17.jpg?dl=0

Napisano

Masz na mysli zupełnie prostą rurkę bez żadnego backsweepu? Takich kierownic się nie produkuje (szczególnie tak szerokich). Najbardziej "proste" mają 3 stopnie podgięcia w tył. Standard w okolicach 560-620mm to 5 lub 6 stopni (czasem 8-10, syntace, kcnc). Powyżej mamy już kiery z podgięciem 9 stopni, ale sa wyjątki jak np. Pro Koryak 660mm 5 stopni, Thomson X Country 720mm (6 stopni).

Napisano

no to, jakbyś mógł podrzuć mi kilka propozycji tych najmniej "podgiętych" :)

na chwilę obecną mam bontragera 680, ale raz że za szeroko, a dwa że jest tak gięta że chwyt-sterówka-chwyt są w prawie jednej linii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...