Skocz do zawartości

[pedala] Co kupic w cenie do 50zł

damian8178

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Od dłuzszego czasu mam problem z pedałami w swoim rowerze. Mianowicie kazde jakie zaloze po 2-3 miesiacach zaczynaja okropnie strzelac. Fakt ze zawsze to byly jakies tanie pedala za 20zl, ale nie jezdze wcale duzo. Ja waze 105 kg i mam dosc duzo sily w nogach, dlatego czesto naprawde mocno jade na dosc wysokich przelozeniach, po ostatniej przejazdzce po lesie i kilku podjazdach pedala zaczely strzelac tak glosno ze wstyd gdzies jechac :/

Chcialem zapytac co moglibyscie mi polecic do 50zl, taniej tez bardzo chetnie wezme :D Jest sens tyle wydawac tyle czy one tez padna tak szybko i lepiej zakupic np 2 pary tych tanszych?  

Napisano

po ostatniej przejazdzce po lesie i kilku podjazdach pedala zaczely strzelac

Ja przepraszam za offtop ale o co chodzi z tym nieodmienianiem rzeczownika "pedały" 

Jak po wymianie pedałów nadal będzie strzelało to nasmaruj gwinty wkładu suportu, pedałów, czasem nawet potrafi odezwać się złożona na sucho korba. Chociaż lepiej jakbyś to zrobił przed wymianą.

Napisano

Bedzie ciężko bo nie mam tego ściągacza do korby ale jak wymiana nie pomoże to pewnie go kupie. 

Czyli nie warto inwestować więcej, i brać te aluminiowe pedały? mialem bardzo podobno w tamtym roku, i niestety długo bez strzelania nie pojeździłem :/ 

Napisano

Oj juz nie obrazaj sie. Dostales konkretne porady. "Strzelac" moze wszystko w ukladzie, warto wszystko przesmarowac. Zacznij od tego, co mozesz bez wizyty w serwisie. Jezeli nadal cos bedzie sie odzywalo, to wiesz, ze to cos jest glebiej. No i uzyles poprawnej formy slowa pedal. :)

Jest tez kilku rowerzystow  :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...