damian8178 Napisano 11 Maja 2015 Napisano 11 Maja 2015 Witam. Od dłuzszego czasu mam problem z pedałami w swoim rowerze. Mianowicie kazde jakie zaloze po 2-3 miesiacach zaczynaja okropnie strzelac. Fakt ze zawsze to byly jakies tanie pedala za 20zl, ale nie jezdze wcale duzo. Ja waze 105 kg i mam dosc duzo sily w nogach, dlatego czesto naprawde mocno jade na dosc wysokich przelozeniach, po ostatniej przejazdzce po lesie i kilku podjazdach pedala zaczely strzelac tak glosno ze wstyd gdzies jechac :/ Chcialem zapytac co moglibyscie mi polecic do 50zl, taniej tez bardzo chetnie wezme Jest sens tyle wydawac tyle czy one tez padna tak szybko i lepiej zakupic np 2 pary tych tanszych?
Sniffles Napisano 11 Maja 2015 Napisano 11 Maja 2015 Jesteś pewien, że strzelają pedały a nie suport?
damian8178 Napisano 11 Maja 2015 Autor Napisano 11 Maja 2015 Tak, ewidentnie słychać przy nacisku na nie
Sniffles Napisano 11 Maja 2015 Napisano 11 Maja 2015 Nie kupuj nigdy pedałów plastikowych, bo naprawdę łatwo je zajechać. Jedne z tańszych ale aluminiowych będą znacznie lepsze: http://allegro.pl/pedaly-aluminiowo-stalowe-mtb-allmountain-i5010858012.html
lobson Napisano 12 Maja 2015 Napisano 12 Maja 2015 po ostatniej przejazdzce po lesie i kilku podjazdach pedala zaczely strzelac Ja przepraszam za offtop ale o co chodzi z tym nieodmienianiem rzeczownika "pedały" Jak po wymianie pedałów nadal będzie strzelało to nasmaruj gwinty wkładu suportu, pedałów, czasem nawet potrafi odezwać się złożona na sucho korba. Chociaż lepiej jakbyś to zrobił przed wymianą.
damian8178 Napisano 12 Maja 2015 Autor Napisano 12 Maja 2015 Bedzie ciężko bo nie mam tego ściągacza do korby ale jak wymiana nie pomoże to pewnie go kupie. Czyli nie warto inwestować więcej, i brać te aluminiowe pedały? mialem bardzo podobno w tamtym roku, i niestety długo bez strzelania nie pojeździłem :/
damian8178 Napisano 12 Maja 2015 Autor Napisano 12 Maja 2015 Widzę sami filozofowie i znawcy języka polskiego na tym forum...
B_art Napisano 12 Maja 2015 Napisano 12 Maja 2015 Oj juz nie obrazaj sie. Dostales konkretne porady. "Strzelac" moze wszystko w ukladzie, warto wszystko przesmarowac. Zacznij od tego, co mozesz bez wizyty w serwisie. Jezeli nadal cos bedzie sie odzywalo, to wiesz, ze to cos jest glebiej. No i uzyles poprawnej formy slowa pedal. Jest tez kilku rowerzystow
damian8178 Napisano 12 Maja 2015 Autor Napisano 12 Maja 2015 Ok dzięki za pomoc jutro postaram się wymienić i sprawdzić czy już wszystko jest jak należy
damian8178 Napisano 14 Maja 2015 Autor Napisano 14 Maja 2015 Wymieniłem na stalowo-aluminiowe, problem ze strzelaniem ustal, zobaczymy na jak długo. Dzięki za porady
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.