Gość Erni90 Napisano 11 Maja 2015 Napisano 11 Maja 2015 Witam, to mój pierwszy temat na forum jeśli zły dział to prosiłbym o przeniesienie w odpowiednie miejsce. Rower taki jak w temacie przebieg około 1k- 1,5k km. Problemem jest to że gdy wrzucę 6 lub 7 przełożenie to czuje na pedałach wibracje, na 5,4,3,2,1 jest wszystko ok. Czyściłem kilka dni temu cały rower, zdejmowałem pedała (czyt. całe ramiona) na suporcie nie ma najmniejszego luzu, zębatki wszystkie wyczyszczone, łańcuch nie butelkowany ale wyczyszczony dobrze- nasmarowany, koło tylne wycentrowane- wyosiowane. Regulowałem dzisiaj przerzutkę tylną i lipa cały czas czuć wibracje, zmieniałem napięcie łańcucha i też nie pomogło, cały napęd przeglądałem i nic nigdzie nie obciera, łożysko w tylnym kole wyczyszczone i nasmarowane, śruty bez śladów zużycia. Jedyne miejsce do którego nie mogę się dostać to piasta na której jest kaseta, brakuje mi bacika żeby to odkręcić i wyczyścić. Gdy wyjąłem tylne koło, zakręciłem korbą i wtedy nie czułem żadnych wibracji czy to wskazuje na uszkodzoną kasetę? Kumpel ma taki sam rower przebieg podobny i problem ten sam, mam jeszcze 3 flasha który ma najmniejszy przebieg ok 200km i tam wszystko jest ok, spodziewałem się lepszej jakości tych rowerów chyba że to tylko wina brudu. Prosiłbym o jakieś sugestie, z góry przepraszam jeśli coś niefachowo nazwałem ale powiedzmy że dopiero zaczynam przygodę z rowerami na "poważniej" mam jeszcze gwarancje ale do rowerowego w którym kupowałem nie chciałbym zanosić bo sprzedawcy są mili tylko podczas zakupu ,a później traktują człowieka jak intruza i źle obchodzą się z rowerami.
Root Admin Mieciu Napisano 12 Maja 2015 Root Admin Napisano 12 Maja 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.