Wieteska Napisano 11 Maja 2015 Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Witam, Od trochę ponad roku jeżdżę na komplecie kół Mavic Crossride Disc 27,5' (przebieg ok. 4500km). Koła za lekkie nie są, ale do zestawu "obręcz - szprychy - piasta" nie mogę się przyczepić, cały czas są proste i nie mają żadnych luzów. Problem pojawił się przy wolnobiegu. Przegapiłem krytyczny moment i dosłownie zmieliłem zewnętrzne łożysko wolnobiegu, uszkadzając jednocześnie dystansującą tuleję i sam korpus bębenka. Bębenek/wolnobieg to TS2. Jest on w zasadzie nie do dostania w Polsce, ale za to jest dostępny ITS4, montowany w wyższych modelach (ma 2 pary zapadek, a nie 1). Z filmu serwisowego Mavica wynika, że można stosować je zamiennie. I tu pojawia się moje pytanie - czy ktoś miał do czynienia z TS2 i ITS4 i może powiedzieć, czy różni je coś, poza ilością zapadek? Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano 11 Maja 2015 Root Admin Udostępnij Napisano 11 Maja 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.