KONAbiker Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Tak jak w temacie, dzisiaj zauważyłem, że na jednym z pedałów mam delikatny luz. Słyszałem, że da sie to skorygować dokręcając tą plastikową nakrętkę na wielowpust. Czy faktycznie tak jest? Da się coś z tym zrobić? I przy okazji mam jeszcze takie pytanie - jak wykręcić pedała z korby?;p Zjechałem już 2 ampole i wygiąłem jeden klucz płaski:D Nie mówcie, że jeden pedał ma glint na lewą strone, bo to akurat wiem. Smarem też już psikałem i nic nie daje. Może ktoś z was ma jakieś patenty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawek Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Tak jak w temacie, dzisiaj zauważyłem, że na jednym z pedałów mam delikatny luz. Słyszałem, że da sie to skorygować dokręcając tą plastikową nakrętkę na wielowpust. Czy faktycznie tak jest? Da się coś z tym zrobić? I przy okazji mam jeszcze takie pytanie - jak wykręcić pedała z korby?;p Zjechałem już 2 ampole i wygiąłem jeden klucz płaski:D Nie mówcie, że jeden pedał ma glint na lewą strone, bo to akurat wiem. Smarem też już psikałem i nic nie daje. Może ktoś z was ma jakieś patenty? Przedłuż ramię klucza tak do 1m i odkręcisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 30 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Przecież już tak próbowałem i tylko klucz zjeździłem...;p Może jakiś szczególny smar... Albo pepsi też chyba coś daje, ale akurat nie próbowałem jeszcze, bo nie mam w domu - podobno jest dobra na zapieczone śruby i takie sprawy, więc to też Co wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 wd 40 plus dobry klucz i zwiekszone ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Jezeli sie zapiekło to w warsztatach samochodowych np. podgrzewa sie śrube czesto puszcza. Na upartego mozna podgrzac ramie i powinno puścic ale.. pewnie odejdzie kolor itp. jak cos to na wlasna odpowiedzialnosc. Pedały odkreca sie zawsze do tyłu roweru lewy w lewo, prawy w prawo zeby nie bylo. Poszukaj klucza ze stali wanadowej chyba tak to sie nazywało :] Stare dobre made in Poland klucze byly z tego robione i do dzisiaj mam je.. padały wszystkie wspolczesne klucze a moje kochane 15 nawet nie drgneło :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 31 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Robiłem już wszystko, o czym mówiliście, poza podgrzewaniem. Pedała nie odkręciłem. Jeszcze postaram się pożyczyć od znajomego taki specjalny pedalski wydłużony klucz, może to coś da... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamm84 Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 2l coli w jakąś miske tak zeby cały pedał zanuzyc i na dobe go wsadzic, jak sie korba nie rozpuści to powinno puscic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 31 Lipca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 lewy w lewo, prawy w prawo Dokładnie odwrotnie. Wszystko normalne odkręca się w lewo. A lewy pedał ma lewy gwint więc odkręca się w prawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 31 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Ale ja wiem co i jak sie odkręca, to nieważne;p Powiedzcie tylko, czy ten luz faktycznie da się zredukować dokręcając tą nakrętkę;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.