Skocz do zawartości
  • 0

Rower Saveno Everest 3.0 dobry wybór?

Gość Marcin

Pytanie

Gość Marcin

Witam, jestem zainteresowany kupnem roweru do jazdy codziennej w 85% po miescie i 15% po nierownosciach do 2000 zl. Zalezy mi szczegolnie na stosunkowo wygodnym rowerze, gdyz zamierzam korzystac z niego co najmniej 5 dni w tygodniu, oraz na stosunkowej szybkosci tego roweru, gdyz jestem spoznialski i czesto musze gdzies pedzic :D

Porozgladalem sie po dealerach rowerowych w moim miescie i najbardziej uzekl mnie rower Saveno Everest 3.0 ( http://www.saveno.pl/everest-3-0 ) w cenie 1849zl (rama 21") ze wzgledu na 3 letnia gwarancje oraz lepszy osprzet niz rowery w tej samej granicy cenowej.

A wiec moje pytanie do was to czy polecacie ten rower patrzac chociazby na same specyfikacje, czy moze macie jakies lepsze propozycje? :)

Jedyna rzecza ktora wlasciwie uwazam za konieczna w moim rowerze uwazam amortyzatory, ktore moglbym szybko dostosowywac do podloza w czasie podrozy bez koniecznosci uzywania jakichkolwiek kluczy.

Moje wymiary: wzrost 182cm, waga, 71kg.

Pozdrawiam! :)

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kamil Kunior

posiadam saveno 3,0 jestem bardzo zadowolony , potrafilem wychaczyc go w cenie 1650zl. za te pieniadze nie znajdziesz niczego lepszego a na rowerku jezdzi sie naprawde bardzo dobrze

1. Jesteś dość lekki - jeśli głównie miasto to hamulce tarczowe nie do końca są potrzebne  - ale to twoja decyzja czy się przy ich będziesz upierał.

2. do długości ramy bardziej od wzrostu liczy się długość nogi podłoga - krocze (mierzyć na bosaka). Rozumiem że mierzyłeś 21 i było OK ? Dla innego roweru tak być nie musi ...

3. korba ma 170 mm . niby niewielka różnica, ale raczej 175 byłaby korzystniejsza.

4. manetki i przerzutki wszystko "z innej parafii"  . za te pieniądze wszystko z grupy alivio (lub lepiej) powinno się dać znaleźć.

5. widelec np. NVX z blokadą byłby lepszy od NEX ... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...