huberto3r Napisano 9 Maja 2015 Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 (edytowane) W swoim życiu miałem okazję jeździć w bardzo wielu różnych ochraniaczach. Slim Knee to moje ulubione ochraniacze na kolana i wątpię, żeby jakieś inne nakolanniki przydały mi bardziej do gustu. W porównaniu do innych ochraniaczy są tanie i zapewniają najlepszą ochronę. Pierwsza kwestia to: Przyleganie i dopasowanie Kiedyś jeździłem w ochraniaczach z twardego plastiku, były niewygodne i zsuwały się, dramat... Te są o wiele lepsze, idealnie przylegają do kolana, w ogóle się nie zsuwają. Stoją za tym dwa rzepy, które radzą sobie z zadaniem doskonale. Wentylacja Producent twierdzi, że są bardzo dobrze wentylowane bo nogawki zrobione są z Airprenu. Oprócz tego z tyłu wycięta jest dziura, na zgięciu kolana, która ma zapewniać przewiew. Moim zdaniem nie da się zrobić ochraniacza, który po ściągnięciu z ciała byłby suchy. Z tymi jest tak samo, po całym dniu jeżdżenia, nie tylko w super słoneczną pogodę, ochronki są całe mokre, od wewnątrz. Zawsze przy ich ściągnięciu odczuwam ulgę. Ochrona Prezentowane ochraniacze zapewniają bardzo dobrą ochronę, jednak przy uderzeniach w coś ostrego mogą zawieść. Kiedyś na wyjeździe kumpel wywalił się w kamienistej bandzie. ... ciąg dalszy na moim blogu, zapraszam. http://ownfr.blogspot.com/2014/07/661-slim-knee.html Edytowane 9 Maja 2015 przez huberto3r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwek9990 Napisano 8 Września 2015 Udostępnij Napisano 8 Września 2015 Też bardzo polecam tę firmę. Nieraz nakolanniki faktycznie ochroniły moje kolana, bardzo solidny gadżet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi