Skocz do zawartości

[do 1500zł] Romet Wagant 3.0 czy 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Przyszedł czas na wymianę mojego starego sprzętu na coś nowszego. Jestem laikiem, dlatego chciałbym zapytać doświadczonych użytkowników jaka jest różnica pomiędzy Wagantem 3.0 a 2.0. Różnica w cenie to około 250 zł. Czy będzie ona zauważalna w codziennym użytkowaniu? Rowem jeżdżę hobbistycznie z dzieckiem. W tym roku planujemy nieco "dłuższe trasy" - 30 km ;).

Z góry dzięki za wszytki rady.

Napisano

jaka jest różnica pomiędzy Wagantem 3.0 a 2.0. Różnica w cenie to około 250 zł. Czy będzie ona zauważalna w codziennym użytkowaniu?
Wagant 3.0 ma więcej przełożeń i troszkę lepszej klasy osprzęt. Czy różnica będzie zauważalna :icon_question:  Na twoje zapotrzebowania raczej nie, śmiało możesz brać model 2.0.
Napisano

Tak właśnie myślałem. Jeszcze jedno pytanie.Zacząłem nieco czytać na temat wyposażenia. Wiem, ze zdecydowanie lepszym wyjściem jest kaseta zamiast wolnobiegu. Wagant 2.0 ma chyba wolnobieg,a 3.0 kasetę więc chyba warto dołożyć i mieć spokój na lata?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...