filipppo Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 Witam kupiłem uzywany rower SPECIALIZED CROSTRAIL i jako że się na tym kompletnie nie znam, poprosiłem kolegę "fachowca" żeby pomógł go skręcić(kurier), wydawało się to proste, przednie koło, kierownica, regulacja hamulców itp. Wszystko przebiegło dobrze, tylko że kolega zapomniał wyregulować tylnią przerzutkę, przez co podczas zmiany biegów coś tam z tyłu obtarło i wyrwało z obeczy dwie szprychy. Czy jest jakaś szansa żeby takie koło naprawić, czy trzeba kupić nowe. Trochę szkoda, ponieważ, nie mogę znaleźć pod ten model takiej samej obręczy. Jeśli nie ma nasz na uratowanie koła, czy znacie może jakieś serwisy w PL, gdzie może uda mi sie znaleźć taką obręcz? Pozdrawiam
copone Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 Co to znaczy takiej samej obręczy, żeby miała napis specialized alexrims? Nie ma problemu dobrać nowej, zmierz jaką ma szerokość wewnętrzną ( bo to raczej coś szerszego niż 19) i szukaj. #...#
filipppo Napisano 8 Maja 2015 Autor Napisano 8 Maja 2015 Tak chodzi mi o taką samą obręcz z napisem itd. Przeszukałem alledrogo i kilka stron internetowych ale ciężko coś znaleźć. Rozumiem ze moje kolo nadaje się do śmietnika czy jeszcze można poratować ?
mmisiek9612 Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 Tak chodzi mi o taką samą obręcz z napisem itd. A dlaczego ma być taka sama??
Rocky98 Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 A dlaczego ma być taka sama?? Pewnie chodzi o względy estetyczne.
dejtrejder Napisano 9 Maja 2015 Napisano 9 Maja 2015 Sprawa jest prosta: kupujesz taką samą ( lub inną o odpowiednich wymiarach) obręcz np. Alexrims, następnie dajesz do serwisu na przeplecenie i wycentrowanie. Albo idziesz do sklepu Specializeda, gdzie ci sprzedadzą identyczne koło dużo drożej niż gdzie indziej Jeśli najważniejsza jest naklejka to oczywiście wybierz drugie rozwiązanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.