Skocz do zawartości

[Wycena] Czy warto kupić tą rame

Pizklak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.znalazłem ofertę sprzedaży ramy takiej jak na zdjęciu. Ile może być ona warta i czy warto ją kupić?

2.jpg?screen

Napisano

W żadnym wypadku (chyba że dla szpanu). Projektanci ram w tamtych czasach zignorowali oczywistą niewygodę (i gorszą wydajność płuc) powstającą, gdy zginamy się za bardzo w pasie. Może gdyby podsiodłówka nie była aż tak wygięta do tyłu... miałem okazję przejechać się na takim rowerze (mają coś takiego panowie serwisanci ze sklepu Szurkowskiego w Warszawie) i nie bez powodu ewolucja rowerów czasowych nie poszła tą drogą (a poszła w kąty podsiodłówki rzędu 76 stopni i lekkie skrócenie górnej rury ramy względem szosowego odpowiednika).

Napisano

Ja myślę że to jest produkcja Rychtarskiego  , w mojej szosowej mam identyczne malowanie, takie same stery, oraz napis 'EMDEK', czyli pewnie robiona na zamówienie tego samego klubu , jak się domyślam z Budgoszczy.

Jeśli chodzi o jakość wykonania to polecam, co do geometrii nie mam zdania, nie testowałem.

image_url-162683-1407494036.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...