gacuch Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 Witam kolegów. Jakie opony założyć w teren. Głównie lasy trochę szutru (Poland bike) warto w zwijane inwestować ? Lepiej szersze czy węższe ? Szersze to większe opory toczenia, tak mi się wydaję. Dzięki za ewentualne odpowiedzi
dovectra Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 Poczytaj plizzzz... pierdziętset tematów jest o tem.... Potwardem, pół-twardem: Niski bieżnik, Jak się nie ścigasz to druciaki, Jak masz kaskę to Continentale -race kingi , schwalby. -smart samy, geaxy -mezcale..., wtb -nano Jak nie masz to kendy jakieś pół-slikowe Szerokość: na lasy 1,9-2 cale wystarczą na piachy więcej....
fryz Napisano 28 Maja 2015 Napisano 28 Maja 2015 jaka opona na tyl a jaka przod niechodzi o marke ale o szerokosc i specyfikacje bieznika .podloze gruntowe ubite . mam tyl mountain king 2 ,szer 2,2 czy lepiej dac ja na przod a tyl 2.4 .musze zmienic przod bo ma defekt i zastanawiam sie czy 2.2 przod i 2.4 tyl to dobre zestawienie ?
modrzew Napisano 29 Maja 2015 Napisano 29 Maja 2015 A startowałeś już w tym Polandbajku? Przyjrzałeś się na czym kto jeździ? Skąd pomysł na papucie 2.4", zapewne o wadze adekwatnej do szerokości, do maratonu odbywającego się głównie w pagórkowatych lasach i ze sporym udziałem ubitych dróg? I zacznij pisać po polsku, jakaś składnia, interpunkcja, itp.
Mod Team michuuu Napisano 29 Maja 2015 Mod Team Napisano 29 Maja 2015 Maxxis Ikon - nieźle wagowo, na suche szutry, piaszczyste ścieżki, dobra trakcja. 2,2" duży balon, komfortowa, zadowalające opory toczenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.