Skocz do zawartości

[rower]Cross do 1500pln(+-) Kands Maestro vs Kellys Cliff 30, czy inny?

Maggs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

Planuję zakup nowego rower. Na razie, po przegrzebaniu postów i porad na forum wywnioskowałem iż rower KANDS Maestro jest godnym polecenia sprzętem, ze względu na korzystną relację jakości do ceny. Będąc w paru sklepach (sprzedawcy widzieli że mają doczynienia z laikiem) doradzono mi zakup roweru firmy Kellys model Cliff 30(ewentualnie 50 lecz nieco wykracza poza widełki cenowe). Rower będzie użytkowany na trasach utwardzonych (asfalt, kostka) sporadycznie las trasami wyznaczonymi (widziałem, szybko mi się odechce nosić ramę na ramieniu :)). Waga waha się od 85 do 90 kg (w zależności czy mam czas na treningi i dietę czy nie :) ). Wzrost 188 cm.

Na razie z tego co "pojeździłem" po placu sklepowym, leży mi rama 21''

Widziałem że Maestro ma lepszy osprzęt od Cliffa. Czytałem recenzje i test, lecz pochodzą one z 2013 roku (Test PanaWłodzimierza) Czy rocznik modelowy Kansa w dalszym ciągu w tym przedziale cenowym jest rzetelnym graczem? Jeżeli ma ktoś inny model do zaproponowania to proszę.

Cena jest na korzyść maestro (można do 1500 rocznik 2015 znaleźć) Natomiast na miejscu jest do wzięcia Cliff 30 za 1599,00 pln

Liczę na waszą pomoc :)

Pozdrawiam

Napisano

Cześć

Zdecydowanie polecam Kands. Nadal dobry stosunek ceny do osprzętu i komponentów zaproponowanych w rowerze.

I przede wszystkim Kands jest na kasecie a ten Kellys na wolnobiegu a to już przestarzałe rozwiązanie.

lekki-rower.blogspot.com

Napisano

Witam,

Dobra propozycja to również Lazaro V3 integral, ale obecnie na allegro wogóle go nie ma.

Obczaj sobie też amulet route 500 (jego cena zmienia się, obecnie jest za 2400, ale czasami obniżają do 1600, a ma bardzo dobry osprzęt).

Pozdrawiam

PS

Z tych co podałeś to zdecydowanie bierz kands!

Napisano

Lazaro ma nieznacznie inną na ramę niż Kands ale reszta w zasadzie to samo i jest o 100 zł tańszy. Można zobaczyć jeszcze Spartacusa na Allegro, taki klon Lazaro.

Napisano

Dzieki za podpowiedzi.

W kwestii awaryjności te "klony" czyli lazarro i spartacus sa identyczne pod wzgledem pozycji prowadzenia? Czytałem że maestro jest tak specyficzny że trzeba się przyzwyczaić. Pozdrawiam

Napisano

Musisz dobrze dobrać rozmiar ramy - co do samej geometrii tych rowerów jest identyczna lub z niewielkimi różnicami, także obojętnie co wybierzesz, będzie się sprawować tak samo.

Napisano

Czyli w zasadzie wystarczy wyszperać ofertę z którymś z wymienionych modeli, który będzie tańszy-będzie lepszy.

Dziękuję za odpowiedzi. Po zakupie przedstawię wybrany model i być może uda mi się zrobić mały test.

Gdyby pojawiły się jeszcze wątpliwości, proszę jeszcze temat pozostawić otwarty :)

Napisano

Jak już kupisz i zrobisz test to wstaw tutaj linka, żeby nikt nie musiał szukać. Z góry dzięki! i Miłej Jazdy!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...