Skocz do zawartości

[2999] MTB NOWY

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich bardzo serdecznie, poszukuję nowego roweru dla mnie czyli osoby która na rowerze jeździ od dziecka. Jeżdżę po każdym terenie, najczęściej po lasach ale też i dożo po asfalcie, szukam roweru dobrego na strome podjazdy oraz zjazdy, na wyścig oraz na przejażdżkę z babcią po wsi. Mam 190 cm wzrostu i ważę 80 kg. Moim poprzednim rowerem był unibike fusion 2011 na którym miałem ciężko na stromych podjazdach. Liczę na propozycję rowerów na fajnym osprzęcie oraz opinie czy nie taniej złożyć samemu.

Napisano

Witam

Rower jeśli chciałbyś złożyć wyjdzie na pewno drożej. Poszukaj coś z tych firm : Romet, Canyon,Silverback,Giant,Rockrider.

A może pomyśl o Cross-ie a nie o Mtb.

lekki-rower.blogspot.com

Napisano

Liczę na propozycję rowerów na fajnym osprzęcie oraz opinie czy nie taniej złożyć samemu.
Składanie roweru daje większego power-a ale i jest to trochę większy wydatek i bardziej czasochłonne niż wyszukiwanie w necie ofert rowerów bo jak widać nawet tego Ci się nie chce <_< przejrzyj sobie ten temat  http://www.forumrowerowe.org/topic/142013-rower-do-3000zl/page-46?do=findComment&comment=1679629
Napisano

Osprzęt jest dobry. Amortyzator Xcr z bokadą nie jest zły aczkolwiek jakby udało sie wychwycić coś z lepszym amorkiem to by nie było źle. Wizualnie fajnie się prezentuje.Hamulce też będą dobrze pracowały.Waga w normie jak za tą cenę.

O kołach nie mogę nic powiedzieć bo nie znam na tyle ale myślę ,że na Twoją wagę dadzą radę.

lekki-rower.blogspot.com

Napisano

Nie wiem czy dobrze widzę. Na zdjęciu wydaje się ,że jest xcr air a w specyfikacji podają xcm.

Napisano

W specyfikacji jest błąd. Mieli to poprawić. Ma taki jak na zdjęciu czyli XCR Air.

Miałem okazję jechać na nim - co prawda kilka kółek wokół sklepu ale zawsze to coś. Nic nie skrzypi i nie piszczy przy hamowaniu a sporo ważę :)

Jedyna jego wada jakiej się dopatrzyłem to że strasznie przyciąga wzrok przez te duże malowania na kołach.

Napisano

Muszę powiedzieć ,że rowerek jest ok. jak na tą cenę.Jeśli chodzi o malowania na obręczach to można było dostać malowanie raczej w tych drożych obręczach tak więc raczej na plus ale to zależy jak kto lubi.Hamulec z tyłu zamontowany wewnątrz trójkąta no no. . . postarali się.Linka wewnątrz ramy.Malowanie super ale to też kwestia gustu.Osprzęt jest dobry.Nie wiem jak komponenty tej firmy bo nie znam.

Waga roweru w normie.

lekki-rower.blogspot.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...