HoXen Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Witam, Szukam klocków hamulcowych pod hamulce Shimano BR M-395 oraz tarcze Shimano SM-RT20 160mm. Waże około 90kg jeżdże głównie w mieście, więc często hamuje, zastanawiałem się nad klockami metalicznymi. Jaka jest wasza opinia na ten temat i jakie konkretne okładziny mi proponujecie? Mój budżet to około 50zł za jedną parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 allegro.pl/rwd-brakes-007-okladziny-hamulca-shimano-deore-tek-i5116888456.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 na sm-rt20 jest napisane: "resin pad only", czyli tylko pod klocki organiczne. Jak miałem rt56, które też są tylko pod żywiczne, a używałem z metalicznymi, to fkt faktem działało, tarcza jakoś nie znikała w oka mgnieniu, ale co tydzień musiałem czyścić tarcze i klocki, bo przestawało hamować a zaczynało wyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 A później sobie zdałeś sprawe ze to tylko sen ? Przepraszam ale musiałem... Resin Pads Only to tylko i wyłącznie zabieg marketingowy . Na takich tarczach i spiekach jeździłem ja i nie tylko ja i wszystko było w normie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Klocki metalowe do jazdy po mieście, poziom umysłu hard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 A później sobie zdałeś sprawe ze to tylko sen ? Przepraszam ale musiałem... Resin Pads Only to tylko i wyłącznie zabieg marketingowy . Na takich tarczach i spiekach jeździłem ja i nie tylko ja i wszystko było w normie . Papieru toaletowego szukasz w obi na stoisku z asortymentem szlifierskim? - też musiałem Czy to marketing czy inna stal tego nie stwierdzimy, fakt jest taki, że u mnie to działało ale nie można powiedzieć, ze było bezobsługowe. Zmiana tarcz w moim przypadku pomogła. Inna sprawa, to ciekawe zestawienie, klocki wartedwa razy tyle co tarcza - w sumie jest logika w tym szaleństwie, zamiast klocków wymieniać tarcze jak się zużyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Moja opinia jest taka że metaliki w mieście nic nie dadzą a będzie głośniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HoXen Napisano 9 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2015 A półmetaliczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi