adik97 Napisano 7 Maja 2015 Napisano 7 Maja 2015 Witam, Dzisiaj w Biedronce zauważyłem środek uniwersalny do konserwacji firmy K2. Ja w temacie konserwacje roweru jestem praktycznie kompletnie nieobeznany, więc chciałem się dowiedzieć od specjalistów czy ten środek nadaje się do łańcucha i czy w innych częściach roweru potrzebujących smarowania/oliwienia można go stosować. Dzięki za wszelką pomoc
cervandes Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 Wrzuć proszę konkretny produkt. Z allegro, ze strony K2 czy cokolwiek więcej. Poza tym co Ty chcesz w rowerze konserwować? Ty smarować masz a nie konserwować.
cervandes Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 Moim zdaniem to taki odpowiednik WD-40, ja bym tego nie użył w żadnej z części rowerowych ale pewnie znajdą się zwolennicy rozpuszczania smaru... Łańcuch smaruje się olejem, łożyska smarem do łożysk, stałym. Linki można smarować teflonem. W rowerze nie ma czego "konserwować" takim dezodorantem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.