Skocz do zawartości

[uszy, głowa] ból podczas jazdy

AlfaOmega

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka wszystkim.

Jak w temacie, już rok temu zauważyłem to zjawisko, zwykle kiedy jest chłodniej lub nawet jeśli jest ciepło ale wieje wiatr, szum powietrza po godzinie jazdy wywołuje ból jakby uszu/nad uszami i z tyłu głowy, od czego się tak może dziać ? Jak temu zaradzić ? Myślałem nad zatyczkami do uszu ale czy to jest rozwiązanie ?

Pzdr.

Ja zakładam bandamkę lub chustę pod kask i nie wieje mi po głowie, a jak wiadomo spocisz się i wiatr zawieje to nie za przyjemnie jest dla organizmu. A jak już mocno wieje to też zaciągam na uszy i mam spokój. Spróbuj może pomoże. 

Może to jakieś lekkie zapalenie nerwu twarzowego Ci się załącza? Chociaż umiejscowienie tego bólu średnio specyficzne :P Ale warto się tym zająć bo jeśli masz taką osobniczą predyspozycję do neuralgii twarzowego to możesz go w końcu sobie dobrze porazić i to nie będzie przyjemne... Jeśli miałeś opryszczkę kiedyś to to zwiększa prawdopodobieństwo takiego przebiegu, a pewnie miałeś bo praktycznie każdy miał.

Z tym nerwem twarzowym to mnie trochę zaskoczyłeś fan91 - o jakiej opryszczce mówisz ? Ja chyba nic takiego nie miałem.

copone - ja kiedyś chorowałem na okrągło - przeziębienie to była codzienność, katarki, zatoki, pozatykane uszy i w ogóle tragedia, ale to były czasy przedszkolne, potem cały czas od 1-3, 4-6 stopniowo coraz mniej, nie byłem chory już z 6-7 lat, jakieś tam leciutkie przeziębienie i tyle, natomiast wszystko zostało poleczone do końca, aczkolwiek słyszałem że te problemy z zatokami zostają potem na całe życie, czy tak jest ? Nie wiem. W czapce zimą nie chodzę od czasów gimnazjalnych, to też pewnie robi swoje... I właśnie ja myślę że to od tych uszu, bo one zaczynają bolec tak jakby pierwsze, a potem zaczyna przechodzić na głowę, zwykle nad uszami i tył.

Mr. Dry - mam identycznie.

Musze sobie uszyć ala pokrowce na uszy, haha :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...