antoonioo Napisano 7 Maja 2015 Napisano 7 Maja 2015 (edytowane) Dzień dobry, Mam zamiar zamontować w swoim rowerze coś takiego: http://allegro.pl/suntour-xcm-hlo-100-mtb-allmountain-2013-pivoty-b-i5016574265.html Na chwilę obecną mam zwykły widelec bez amortyzatorów. To bywa trochę męczące. Zastanawiam się czy jest to dobry wybór dla mnie czyli dla osoby która waży 90 kg, jeżdzę spokojnie, tzn nie skaczę, nie uprawiam DH ani XC. Po prostu sporo jeżdżę po Kaszubach, sporo lasów, jakieś drogi szutrowe, czaasami tzw "kocie łby" Naczytałem się już sporo na temat przednich amortyzatorów, również o tym modelu. Wiem, że nie jest to profesjonalny sprzęt ale wydaje mi się, że taki w zupełności mi wystarczy. Poza tym, mam ograniczony budżet. Co o tym myślicie? Edytowane 7 Maja 2015 przez Maniak 2b Cytuj
bzyku86 Napisano 7 Maja 2015 Napisano 7 Maja 2015 Mam go w swoim rowerze i nie stwarza żadnych problemów. Co prawda nie mam porównania do droższych amorków. Ale ten przy moich wymaganiach chyba spełnia swoje zadanie. Cytuj
kidot Napisano 7 Maja 2015 Napisano 7 Maja 2015 Witam Moje zdanie jest takie. Ten amor jest bardzo "cieniutki" i ciężki. Jeśli chodzi o jego działanie to jest dalekie od ideału.Jak już coś to przynajmniej xcr na goleniach 32. Jak już coś to kup dobry amor albo pozostań przy sztywnym widelcu. lekki-rower.blogspot.com Cytuj
modrzew Napisano 7 Maja 2015 Napisano 7 Maja 2015 (edytowane) Czy ten xcm ma identyczną długość jak obecny widelec? Jeśli nie, to wpłynie to na geometrię roweru. A dwa, trudno nazwać go amortyzatorem. No i dołożysz do roweru tak z kilogram jak nie więcej. Jeśli nie musisz mieć piwotów, to sam mam do sprzedania taki widelec za mniej niż pól ceny tego z aukcji. Edytowane 7 Maja 2015 przez modrzew Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi