Skocz do zawartości

[mapy OSM] Czy ktoś używa map OSM na WP

Zindo

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

Z racji wymiany smartfona z powodu baterii (niewymiennej) rozważam kupno telefonu z Androidem lub WP. Aktualnie korzystam z map OSM dostępnych w programie OsmAnd (android). Czy na WP jest coś podobnego obsługującego mapy OSM. Ktoś z Was z tego korzysta i mógłby porównać ?

Pozdrawiam

Mam L520 i używam z http://navicomputer.com/

Dla mnie bomba apka, korzysta z MapQuest OSM, MapQuest Aerial, 4UMaps, HikeBikeMap. Jest możliwość zgrania map na fona i korzystania z nich w trybie offline. Zapisane mapy i pliki gpx możesz wysłać na Onedrive lub synchronizować z kompem. Możesz wrzucić jakiś gpx i podążać śladem. Jeszcze nigdy nie zawiodła, nie ma problemów z działaniem w tle.

Na MapQuest jest sporo ścieżek ale nie ma szlaków. Są one na HikeBike ale chyba są to tylko piesze (nie porównywałem z mapa papierową) a przynajmniej tak to wygląda. Odpal sobie program do synchronizacji z tej stronki co podałem, nim można chyba można zgrywać mapy na komputer i może obsługuje jeszcze jakieś inne serwisy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...