Zindo Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Witajcie. Z racji wymiany smartfona z powodu baterii (niewymiennej) rozważam kupno telefonu z Androidem lub WP. Aktualnie korzystam z map OSM dostępnych w programie OsmAnd (android). Czy na WP jest coś podobnego obsługującego mapy OSM. Ktoś z Was z tego korzysta i mógłby porównać ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Mam L520 i używam z http://navicomputer.com/ Dla mnie bomba apka, korzysta z MapQuest OSM, MapQuest Aerial, 4UMaps, HikeBikeMap. Jest możliwość zgrania map na fona i korzystania z nich w trybie offline. Zapisane mapy i pliki gpx możesz wysłać na Onedrive lub synchronizować z kompem. Możesz wrzucić jakiś gpx i podążać śladem. Jeszcze nigdy nie zawiodła, nie ma problemów z działaniem w tle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zindo Napisano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 @Mr. Dry, dzięki, właśnie chodziło o coś takiego żeby miec mapy offline OSM + nawigację. Czy są tam też zaznaczone szlaki piesze/rowerowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 7 Maja 2015 Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Na MapQuest jest sporo ścieżek ale nie ma szlaków. Są one na HikeBike ale chyba są to tylko piesze (nie porównywałem z mapa papierową) a przynajmniej tak to wygląda. Odpal sobie program do synchronizacji z tej stronki co podałem, nim można chyba można zgrywać mapy na komputer i może obsługuje jeszcze jakieś inne serwisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zindo Napisano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 @Mr. Dry, zerkne, wielkie dzięki za pomoc :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.