Skocz do zawartości

[rower] MTB który wybrać?

facet

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Już się poprawiłem!  Nie będzie już więcej nawiasów w tytułach tylko klamry. Ponieważ to był mój pierwszy temat proszę o wybaczenie. Przy okazji ponawiam prośbę.

Zastanawiam się nad zakupem roweru. Do wyboru mam trzy. Żadne inne nie wchodzą w rachubę, więc proszę nie pisać "zobacz ten", "wypróbuj tego". Ceny w linkach mogą się różnić, ale każdy z nich mogę mieć w przedziale cenowym 1700 - 1800 złotych. Rozmiar kół i ram są już dopasowane. Teraz zostaje tylko pytanie - KTÓRY?  Do wyboru:  Giant Talon, Scott Aspect 750, Kross Hexagon R6.

1. Rower Giant TALON 27.5 5 czarny - 2014 [MY14 Talon_27.5_5_black] - 1699.15

2. MTB Hardtail Kross Hexagon R6 | Top Narty

3. Ceneo - porównanie cen, sklepy, perfumy, agd, rtv, komputery

Wszystkie z kołami 27,5, rama  21.

Proszę o radę.

Napisano

Już się poprawiłem!  Nie będzie już więcej nawiasów w tytułach tylko klamry. Ponieważ to był mój pierwszy temat proszę o wybaczenie. Przy okazji ponawiam prośbę.

Zastanawiam się nad zakupem roweru. Do wyboru mam trzy. Żadne inne nie wchodzą w rachubę, więc proszę nie pisać "zobacz ten", "wypróbuj tego". Ceny w linkach mogą się różnić, ale każdy z nich mogę mieć w przedziale cenowym 1700 - 1800 złotych. Rozmiar kół i ram są już dopasowane. Teraz zostaje tylko pytanie - KTÓRY?  Do wyboru:  Giant Talon, Scott Aspect 750, Kross Hexagon R6.

1. Rower Giant TALON 27.5 5 czarny - 2014 [MY14 Talon_27.5_5_black] - 1699.15

2. MTB Hardtail Kross Hexagon R6 | Top Narty

3. Ceneo - porównanie cen, sklepy, perfumy, agd, rtv, komputery

Wszystkie z kołami 27,5, rama  21.

Proszę o radę.

krism4a1

Twoim zdaniem są za drogie? Ale dlaczego? Co proponujesz w zamian w tej cenie  - 1700 zł?

Napisano

jeżeli te i tylko te wybierz tą oferte gdzie masz najlepszą obsługę gwarancyjną i serwis,przekonasz się że to ważne

Napisano

Dzięki za podpowiedź. Kłopot  tym, że KANDS robi największą ramę 20 cali. Rower ma być dla chłopaka, kóry w wieku 15 lat ma 190cm i baaaardzo długie nogi. W zasadzie jak przymierzamy inne modele, to w grę wchodzą ramy XL, tzn 21 - 22 cale. Nie mam możliwości przymierzyć tego KANDSa, więc nie wiem czy rama 20 cali się sprawdzi. Na przykład 19 cali są na niego zdecydowanie za małe. Nie wiem, czy połączenie koła 20 cali z ramą 20 cali da tutaj radę?

Napisano

Scott Aspect 950 - Rowery - Katalog - bikeBoard - magazyn rowerowy Kross Level B2 - Rowery - Katalog - bikeBoard - magazyn rowerowy Który lepszy Panowie ?
Kross(lepsza tylna przerzutka, kaseta), ale to bardzo mała różnica, Kross dłuższa górna rama(5mm) i krótszy zadek (7mm) - delikatnie bardziej zwrotny. Więc niech zdecyduje cena/możliwość kupna na miejscu/ogólne wrażenie "podoba się/nie podoba"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...