Onthor Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 Heja! Zakupiłem ostatnio nowy rower, nawet pisałem na forum o poradę no i w końcu zakupiłem ślicznego Krossa Level B3:) Rower jest absolutnie dla mnie wystarczający, jeździ mi się na nim super ale jest pewien problem. Otóż bajk ma przejechane kilkadziesiąt kilometrów, a jest problem w tylnej piaście ( prawdopodobnie ) - wydaje ona dziwne dźwięki.. Chrobotanie, szuranie, chrupanie, no po prostu magia. Koło kręci się lekko i nic go nie stopuje więc nie jest to problem z hamulcem, a dźwięk ten jest również jeśli zakręcę koło ręką więc wykluczam korbę/kasetę. Pytanie o co chodzi? Co jest tego przyczyną i jak ją wyeliminować? Miałem oddać rower na gwarancje ale stwierdziłem że napiszę tutaj bo może być to jakaś błahostka i tylko się wygłupię Pozdrawiam!
rooted.manatee Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 Jak masz narzędzia i umiesz ściągnąć kasetę, to możesz przeczyścić i nasmarować mechanizm wolnobiegu. Może piasek dostał sie do środka, albo brakuje smaru.
andybike Napisano 8 Maja 2015 Napisano 8 Maja 2015 Przyczyną może być taka plastikowa badziewna osłona między kasetą a szprychami.
Onthor Napisano 8 Maja 2015 Autor Napisano 8 Maja 2015 andybike- strzał w dziesiątke! dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.