Skocz do zawartości

[Koszulka] jaka szerokość w kaltce

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Chciałem sobie kupić taką koszulkę http://attiq.net/attiq-koszulka-kolarska.html

I zastanawia mnie jaki rozmiar wziąć, bo mam w klatce około 94-95, przy solidnym wdechu około 100 (pozycja stojąca). L wydaje mi się być trochę za długa, ale M ma tylko 100cm, L ma 108 w klatce i zastanawiam się która będzie lepsza, czy ta M nie będzie przyciasna, a L spadochronowa?

Cześć

Ogólnie jak wiadomo koszulka powinna być dopasowana i tu pojawia się problem z rozmiarem. Jakby ta koszulka miała zamek przez całą długość to M ale jak jest ona zakładana przez głowę to żeby nie było lipy z włożeniem myślę ,że L. Też weż pod uwagę jaki masz wzrost bo jak jesteś wysoki to" na pewno "będzie lepsza L-ka .Ale to tylko moje zdanie.

Zmierzyłem swoją koszulkę ma 108cm w klatce. A mój wymiar to 100cm. To chyba wychodzi M jednak.

lekki-rower.blogspot.com

Dzięki za komentarz. Mógłbyś zmierzyć jeszcze klatę na pełnym wdechu. Trochę się boję o to, dojdzie jeszcze potówka + czujnik, ewentualnie czy ta koszulka jest na tyle elastyczna aby nie utrudniać oddychania, kiedy będzie dopasowana "na skórę"? Ile masz wzrostu? Ja jestem wysoki, ale i tak przód koszulki przy tych 56 będzie mi już sięgał w okolice paska, a L jest jeszcze ciut dłuższa i obawiam się że mogłaby się marszczyć.

W razie czego to zamienisz sobie rozmiar. Powiem Ci co koszulka to inna trochę rozmiarówka i weż tu dobierz.

Po mojemu napisz jeszcze do sprzedawcy .Napisz ,że masz problem z doborem podaj wzrost i wymiary to może tez coś zainterweniują i Ci doradzą.

Napisałem. Istnieje możliwość wydłużenia koszulki za niewielką opłatą, ale to uniemożliwia zwrot. Dlatego boję się wziąć tą przedłożona M
Oni mi doradzili L, ale tak jak mówisz koszulka powinna być dopasowana, aby nie stawiała oporu. Nie wie co brać...

Gdyby koszulka miała wymiary :

przód 56, sięgałaby do "wyższego" paska jeansów na stojąco

Tył 74-75 - na stojąco do połowy pośladków, przy mocniejszym pochyleniu do mniej więcej paska.

To chyba dobre długości? Czy należy tu coś zmienić?

Myślę ,że dobrze doradzili rozmiar L. Nic nie szkodzi jak będziesz miał ciut większą to w niczym nie przeszkadza. A może poszukaj jeszcze z innych firm albo zadaj pytanie na forum typu "jestem wysoki jaki rozmiar koszulki" to może ktoś był z podobnym problemem.

Ja powiem Ci na moim przykładzie ,że ma różne rozmiary koszulek trochę też za duże i też w nich mi się śmiga dobrze.

lekki-rower.blogspot.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...