Skocz do zawartości

[v-brake] hałasują nierozgrzane...

tipvip

Rekomendowane odpowiedzi

Moje V-brake hałasują zanim się nagrzeją...nie wiem czy to wina badziewnych klocków czy może już pora je wymienić ale chyba jeszcze nie tak bardzo starte, obręcz też ok:

https://drive.google.com/folderview?id=0ByJQKthhcDhufl8yNGxka1lzTDdCTl8wS0ZUN2M5VTl1bV9MMDhObXFNdWNIWVVobkxfeFE&usp=sharing

może zmienić na AUTHOR ABS-3CC najbardziej popularne są.

Wygląda jakby kawałek aluminium sterczał z klocka na pierwszym zdjęciu. Przyjrzyj im się dokładnie, usuń większe opiłki igłą i przetrzyj klocki papierem ściernym. Obręcze odtłuść IPA czy wymyj płynem do mycia naczyń.

A jeśli to nie pomoże ustaw klocki tak by były pod lekkim kątem w stosunku do obręczy.

Wygląda jakby kawałek aluminium sterczał z klocka na pierwszym zdjęciu.

no faktycznie.... :blink:  ...dzięki za rady, dzisiaj wszystko zrobię. Jakiej grubości papierem 400-1000 czy grubszym, do metalu czy do drewna?

A pod kątem tzn która strona ma być niżej przód czy tył czy to nie ma znaczenia?..

Co do papieru to użyj takiego jaki masz plus odrobina zdrowego rozsądku :)  - będziesz przecierał gumę tylko po to by pozbyć się małych opiłków. Ja mam bodajże gradacji 220 ale z powodzeniem można użyć innego ;)

Co do ustawienia klocków to powinno to wyglądać mniej więcej tak:

pad_toe_line.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...