tipvip Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Moje V-brake hałasują zanim się nagrzeją...nie wiem czy to wina badziewnych klocków czy może już pora je wymienić ale chyba jeszcze nie tak bardzo starte, obręcz też ok: https://drive.google.com/folderview?id=0ByJQKthhcDhufl8yNGxka1lzTDdCTl8wS0ZUN2M5VTl1bV9MMDhObXFNdWNIWVVobkxfeFE&usp=sharing może zmienić na AUTHOR ABS-3CC najbardziej popularne są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Wygląda jakby kawałek aluminium sterczał z klocka na pierwszym zdjęciu. Przyjrzyj im się dokładnie, usuń większe opiłki igłą i przetrzyj klocki papierem ściernym. Obręcze odtłuść IPA czy wymyj płynem do mycia naczyń. A jeśli to nie pomoże ustaw klocki tak by były pod lekkim kątem w stosunku do obręczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tipvip Napisano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Wygląda jakby kawałek aluminium sterczał z klocka na pierwszym zdjęciu. no faktycznie.... ...dzięki za rady, dzisiaj wszystko zrobię. Jakiej grubości papierem 400-1000 czy grubszym, do metalu czy do drewna? A pod kątem tzn która strona ma być niżej przód czy tył czy to nie ma znaczenia?.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Przód klocka ma być bliżej, ale o niecały milimetr, bo inaczej siła hamowania spadnie. Obręcz ma wpadać między klocki z szerszej strony i wypadać węższą tak jakby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Co do papieru to użyj takiego jaki masz plus odrobina zdrowego rozsądku - będziesz przecierał gumę tylko po to by pozbyć się małych opiłków. Ja mam bodajże gradacji 220 ale z powodzeniem można użyć innego Co do ustawienia klocków to powinno to wyglądać mniej więcej tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.