Gość Mateusz Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 Witam Poszukuję roweru crossowego do jazdy w większości po asfalcie. Zainteresowałem się marką Kross i między innymi tym rowerem. http://www.kross.pl/pl/go-sport/move Chciałbym żebyście mi doradzili co wybrać bo sam kompletnie nie znam się na tematyce rowerów. Budżet jaki chciałbym przeznaczyć na zakup to 1500 - 2000 PLN. Dodam że nie jestem zbyt wymagający aczkolwiek nie chciałbym nabyć szajsu w tej kwocie. Moje wymiary to: - 180 cm wzrostu - ~88 kg - około 81 cm długość nogi Z góry dziękuje. Pozdrawiam Mateusz
Pablo59 Napisano 2 Czerwca 2015 Napisano 2 Czerwca 2015 lazaro integral V3 lub kands maestro - dół budżetu a naprawdę przyzwoity sprzęt (najnowsze alivio, amortyzator z blokadą hydrauliczną) Zmierz precyzyjnie długość nogi - bo dla tych ram to parametr kluczowy; do 19" przydałoby się 83-85 cm żeby nie bać się o "klejnoty" Są oddzielne wątki poświęcone wyłącznie tym rowerom (można poczytać) , i o ile nie przykładasz zbyt wielkiej uwagi napisowi na ramie, to najlepszy wybór relacji jakość / cena
daw62 Napisano 3 Czerwca 2015 Napisano 3 Czerwca 2015 mam podobne parametry do ciebie , 89 kg , 182 cm , i mam Lazaro integral V 2 rama 19 " . od roku nim smigam i jestem zadowolony , nic sie nie dziele jezdzi sie super, musialem tylko dokupic male rogi bo normalnie nadgarskti mnie bola jak jezdze w takiej kierownicy. <a href=http://zapodaj.net/29df6127cab59.jpg.html>IMG_20150603_182946.jpg</a> <a href=http://zapodaj.net/b0245c314b59a.jpg.html>IMG_20150603_183001.jpg</a> <a href=http://zapodaj.net/0b76a5f331905.jpg.html>IMG_20150603_183039.jpg</a>
Gość Mateusz Napisano 4 Czerwca 2015 Napisano 4 Czerwca 2015 Dzięki koledzy. Porozglądam się za tymi rowerumi. A zapytam jeszcze czy Krossem nie warto się interesować ? Np. taki Evado 4.0 ? Co o nim sądzicie ? Mateusz
NiceBike_pl Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 Równie dobry osprzęt co Integral,chociaż wizualnie bardziej podoba mi się niz Kands Maetsro. Najlepiej byłoby przymierzyć się do obydwóch modeli i sam sprawdzisz na którym czujesz się lepiej,pewniej.
Gość Mateusz Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Pojeździłem tu i tam, poogladałem to i tamto. Dołożyłem do budżetu i zamówiłem Krossa Evado 5.0 Jak odbiorę rower, przejadę parę km dam znać jak się prezentuje.
Gość Przemek Napisano 6 Lipca 2015 Napisano 6 Lipca 2015 Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak sprawuje Ci się Evado 5.0 gdyż zaastanawiam się nad zakupem tego roweru.
Gość Mateusz Napisano 7 Lipca 2015 Napisano 7 Lipca 2015 Witam Jako że w zasadzie jest to mój pierwszy rower więc nie mogę powiedzieć że jeździ się super albo kiczowato bo nie mam żadnego porównania, aczkolwiek biorąć pod uwagę jazdę rowerem to jestem z niego bardzo zadowolony. Jeździ się przyjemnie. Ogólnie nie dostrzegłem żadnych wad czy niedociągnięć. Do tej pory zrobiłem nim około 80 km głównie po asfalcie i na razie nic nie skrzypi, nic nie rypi. Jest dobrze i aby tak dalej. Dalszy ciąg relacji nastąpi w krótce Pozdrawiam MateuszATE
RemarSportPL Napisano 21 Lipca 2015 Napisano 21 Lipca 2015 Najważniejsze że jesteś zadowolony z zakupy oraz że dobrze Ci się na nim jeździ. Kands Maestro również byłby dobrym wyborem ma solidny oosprzęt i ciekawie się prezentuje,a cenowo nieco taniej niż Evado 5.0
Gość Adam Napisano 22 Lipca 2015 Napisano 22 Lipca 2015 Witam nie chcę zakładać nowego tematu wiec napiszę tutaj Widziałem ostatnio w sklepie fajny rower crossowy marki galaxy przyjrzałem się mu i według mnie spełnia moje niewygórowane oczekiwania ;P Moje pytanie jest natomiast takie słyszał ktoś coś o tej marce? Bo nie chcę kupować kota w worku.
Gość Mateusz Napisano 19 Sierpnia 2015 Napisano 19 Sierpnia 2015 Witam Tak jak pisałem ciąg dalszy nastąpił ( w końcu ) Rower przeszedl pierwszy obowiązkowy serwis. Dorobił się kilku akcesoriów ale w których zabrakło licznika ( uważam że nie jest mi potrzebny), więc nie jestem w stanie powiedzieć ile mam przejechane już km. Jak na razie rower śmiga bez zarzutu i jestem z niego w pełni zadowolony. Rodzina Kross'ów powiększyła się o model Trans Pacific dla mojej żony Rower ogólnie też bardzo fajny. Pozdrawiam
Bici Napisano 16 Września 2015 Napisano 16 Września 2015 Moze wstawisz zdjecie jak prezentuje się Twój nowy nabytek? Byłoby bardzo fajnie i każdy mógłby go zobaczyć na forum. Poza tym co do marki Galaxy to nie słyszałem o niej,podaj szczegóły do jakiej kwoty chesz kupić rower i pomozemy.
Sklep.Eurorower Napisano 18 Września 2015 Napisano 18 Września 2015 Nic tylko się ciszyc i życzyć szerokosci na drodze:) Co do akcesoriów,to żaden problem dokupić- tym bardziej licznik,akurat moge polecić miejsce gdzie są ciekawe rabaty,również na pozostałe akcesoria rowerowe.
Gość Mateusz Napisano 2 Listopada 2015 Napisano 2 Listopada 2015 Witam Zdjęcie rowerów dla zainteresowanych. https://onedrive.live.com/redir?resid=858955BB548845BE!3504&authkey=!AKw3c2VquagyayM&v=3&ithint=photo%2cjpg Pozdrawiam Mateusz
RemarSportPL Napisano 24 Listopada 2015 Napisano 24 Listopada 2015 Okej,dzięki- właśnio o to mi chodziło i polecam każdemu zerknać. Rower bardzo fajnie się prezentuje,szerokości:)
tomekkoza79 Napisano 26 Listopada 2015 Napisano 26 Listopada 2015 Witam mam dylemat w wyborze roweru mam upatrzone dwa modele 1. Dema Esperia 7.0 2015r 2.Giant Roam 2 Disc 2015r który byście polecili. prosze o doradzenie mi bo na dniach musze sie zdecydowac. Dziekuje i pozdrawiam.
tomekkoza79 Napisano 27 Listopada 2015 Napisano 27 Listopada 2015 Witam mam dylemat w wyborze roweru mam upatrzone dwa modele 1. Dema Esperia 7.0 2015r 2.Giant Roam 1 Disc 2015r który byście polecili. prosze o doradzenie mi bo na dniach musze sie zdecydowac. Dziekuje i pozdrawiam. Prosze o doradzenie....
AirWheelPolska Napisano 1 Grudnia 2015 Napisano 1 Grudnia 2015 Zdecydowanie Giant Roam 2 Disc 2015r który charakjteryzuje sie dobrym osprzętem,wygodąi solidną jakością wykonania,więc jeżeli masz tylko takie dwie opcje,to wybór jest prosty.
tomekkoza79 Napisano 24 Grudnia 2015 Napisano 24 Grudnia 2015 No i musze sie pochwalić kupiłem Gianta Roam 1 disc model 2016 !!! na razie za dużo nie pojezdziłem bo nie mam czasu...ale jestem bardzo zadowolony,przerzutki deore,manetki deore no i ten czarny mat ze wstawkami błękitnego i czerwonego poezja !!!
Jeybe_pl Napisano 30 Grudnia 2015 Napisano 30 Grudnia 2015 A ile zapłaciłeś za model 2016? Pytam z ciekawości bo znajomy również się nad nim zastanawia. Sprzęt na odpowiednim poziomie do przeznaczenia i tras rowerowych,tutaj nie powinno być żadnego problemu.
Pytanie
Gość Mateusz
Witam
Poszukuję roweru crossowego do jazdy w większości po asfalcie.
Zainteresowałem się marką Kross i między innymi tym rowerem.
http://www.kross.pl/pl/go-sport/move
Chciałbym żebyście mi doradzili co wybrać bo sam kompletnie nie znam się na tematyce rowerów.
Budżet jaki chciałbym przeznaczyć na zakup to 1500 - 2000 PLN.
Dodam że nie jestem zbyt wymagający aczkolwiek nie chciałbym nabyć szajsu w tej kwocie.
Moje wymiary to:
- 180 cm wzrostu
- ~88 kg
- około 81 cm długość nogi
Z góry dziękuje.
Pozdrawiam
Mateusz
20 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.