44124535 Napisano 5 Maja 2015 Napisano 5 Maja 2015 Witam Poszukuję 2 rodzajów zabezpieczenia swojego roweru: - montowane na stałe do ramy - demontowalne Montowalny na stałe do ramy najlepiej Disc-lock. Przerzuciłem kawałek sieci i niestety niczego takiego nie znalazłem. Czy ktoś sie moze z czymś takim spotkał? Jeżeli nie, to czy macie O-Lock'i godne polecenia? Demontowalny poszukuję w formie linki pod siodełko (z uchwytem). Może nie mam fortuny na wydane, ale nie interesuje mnie jakieś marketowe badziewie. Czy macie coś godnego polecenia?
rowerzysta01 Napisano 6 Maja 2015 Napisano 6 Maja 2015 @44124535 https://www.rowerystylowe.pl/c-83/blokady-kola-podkowy Podkowy maja różne sposoby montaży i można do nich dokupić linkę lub łańcuch, myślę że lepsze rozwiązanie niż kupowanie dodatkowej linki,
lolekanabolek Napisano 10 Maja 2015 Napisano 10 Maja 2015 A mógłby się ktoś podzielić swoim doświadczeniem odnośnie tych podków?? Czy pasują do każdego roweru?? Jakie są plusy i minusy tego zabezpieczenia. Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Z tego co widzę na ulicy i w sklepach stacjonarnych, jest ono chyba mało popularne
rowerzysta01 Napisano 10 Maja 2015 Napisano 10 Maja 2015 @rowerzysta01 jeśli masz sklep stacjonarny podejdź może mają na miejscu takie zapięcia, natomiast jeśli masz w ramie otwory do mocowania w tylnych widełkach, to żaden problem w innym przypadku są uchwyty mocujące coś jak opaski zaciskowe, ale przed zakupem pytaj z jakim uchwytem jest sprzedawane.
lolekanabolek Napisano 10 Maja 2015 Napisano 10 Maja 2015 Szkopuł w tym, że nie widziałem tych podków w okolicznych sklepach i pewnie będę musiał się posiłkować zakupami on-line
lolekanabolek Napisano 18 Maja 2015 Napisano 18 Maja 2015 Kurka, napaliłem się na tego o'locka, już sobie nawet jakiegoś znalazłem na necie. Postanowiłem się jednak przyjrzeć bliżej ramie a tu zonk. W miejscu gdzie przyczepia się zabezpieczenie biegnie kabelek od hamulca ;-((((. O'locka chciałem zamontować wewnątrz. Teraz się zastanawiam czy uda mi się go jakoś zainstalować po zewnętrznej stronie za pomocą takiego adaptera https://www.rowerystylowe.pl/p-702/adapter-do-montazu-podkowy-axa Albo może po prostu nie przejmować się, przesunąć trochę linkę od hamulca bliżej rurki i zamontować podkowę od środka, wewnątrz nie zwracając uwagę na ten uchwyt do linki??
rowerzysta01 Napisano 18 Maja 2015 Napisano 18 Maja 2015 @lolekanabolek nie zamontujesz bo linka przeszkadza.
44124535 Napisano 1 Czerwca 2015 Autor Napisano 1 Czerwca 2015 Ja mam z tyłu taką ramę jak na zdjeciu. Myślicie ze da radę od dołu zamontować takiego o-locka?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.